Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американският главнокомандващ не може да се свърже с руския: Къде изчезна генерал Герасимов?

17 ноември 2022, 10:24 часа • 4865 прочитания

Председателят на Съвета на началник-щабовете на Пентагона генерал Марк Мили в последно време не може да се свърже с началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов, съобщават от пресслужбата на Министерството на отбраната на САЩ.

Според комюникето генерал Мили се е опитал да проведе телефонен разговор с Герасимов във вторник, 15 ноември, за да обсъдят падналите ракети на територията на Полша, но безуспешно.

В същото време генерал Мили е провел разговори с главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни и с неговия полски колега, както и с други главнокомандващи отбранителните сили в Европа.

Както отбелязва руската служба на BBC, през последните седмици генерал Валерий Герасимов почти напълно е изчезнал от руското медийно пространство. Вероятното обяснение е свързано с недоволството в Кремъл от руските неуспехи на фронта.

За последен път телефонен разговор между Мили и Герасимов е бил проведен на 24 октомври според съобщение на самото руско военно министерство. В съобщението се посочва, че двамата са обсъждали руските изявления относно „възможното използване на „мръсна бомба“ от страна на Украйна“.

ОЩЕ: Генерал Марк Мили: Едва ли скоро Украйна ще изтласка Русия изцяло, но може да има политическо решение за това

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес