Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Последно стъпало към Уимбълдън: Мико Кузманов срещу опонент, който е побеждавал

23 юни 2022, 09:27 часа • 2175 прочитания

Втората ракета на България Димитър Кузманов има отлични шансове да влезе в основната схема на Уимбълдън. Мико излиза днес за третия и последен квалификационен мач за най-стария турнир в света, а при победа ще се присъедини към другия българин в основната схема на надпреварата - Григор Димитров.

Кузманов стартира квалификациите за Уимбълдън с победа в два сета срещу представителя на домакините Чарлз Брум и успех над аржентинеца Педро Качин с 1:2 сета. Следващият опонент на Кузманов е познат, тъй като срещу него се е изправял два пъти в последната година - 27-годишният Енцо Куако от Франция.

Димитър Кузманов е побеждавал два пъти последното си препятствие към Уимбълдън

Кузманов победи Куако на турнир на клей в Казахстан през миналото лято, а в началото на тази година го победи и на твърди кортове в Индия след обрат. Това обаче ще им бъде първа среща на трева. efbet дава 2.15 коефициент за победа на Димитър Кузманов и 1.81 за победа на Енцо Куако.

Мико Кузманов ще играе 3 от 5 сета

Куако е под номер 207 в световната ранглиста, докато Мико е малко по-напред - 175-и, което е рекордно място в кариерата на българина. Двубоят няма да бъде никак лек за Димитър, особено предвид големия залог в мача. В предишните два квалификационни кръга мачовете бяха във формат 2 от 3 сета, но днес двубоят е в стандартния за Големия шлем формат - 3 от 5 сета. 

efbet предлага пазари на точен резултат: за победа на Кузманов с 3:0 сета коефициентът е 5.20, за победа с 3:1 сета - 5.80, а за победа с 3:2 сета за българина - 7.40. За победа на Енцо Куако с 0:3 сета ставката е 4.10, за 1:3 сета - 5.00, а за 2:3 сета - 6.60.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес