Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дни след дебютната титла: Кузманов поема към Уимбълдън, Григор Димитров го чака

20 юни 2022, 10:03 часа • 1261 прочитания

Само преди броени дни втората ракета на България Димитър Кузманов спечели дебютна титла на трева. И въпреки че това се случи в демонстративен турнир, на Liverpool International срещна достатъчно качествени състезатели, за да бъде успехът още по-сладък.

Освен Гришо: ще има ли още един българин при мъжете на Уимбълдън?

Сега за родния състезател обаче предстоят изключително важни мачове. Кузманов започва в квалификациите на най-стария и престижен турнир по тенис в света - Уимбълдън. Той трябва да запише три победи, за да си гарантира място в основната схема, където да стане вторият българин при мъжете, тъй като Григор Димитров го чака. Първият му двубой е срещу представителя на домакините Чарлс Бруум.

Коефициентът на efbet за успех в полза на Димитър Кузманов е 1,88, докато победа за Чарлс Бруум е със ставка 2,05. След като бе теглен жребият, стана ясно, че двамата ще стартират още в първия ден - в понеделник, 20-и юни.

Бруум и Кузманов не са се срещали нито веднъж до този момент в историята. Британецът е на 24 години и заема 417-ата позиция в световната ранглиста при мъжете. Той участва в квалификациите за Уимбълдън чрез "уайлд карта", представена му от домакините.

Ако не броим демонстративните двубои, последният мач за Кузманов бе поражения с 0:2 на полуфиналите на турнира в Познан, част от сериите Чалънджър. Преди това българинът записа три поредни победи в Полша, като прави впечатление, че при всичките му срещи там, в нито един мач не е имало над два сета, като загубилият неизменно не съумява да спечели част.

Кузманов започва на Уимбълдън

Коефициентът на efbet това да се промени, Кузманов да бие, като Бруум спечели точно един сет е 4,30, докато за това българинът да спечели точно един сет е 4,60. Логично, ключово за успеха ще бъде броят спечелени геймове за всеки тенисист. Ставката за Кузманов те да са над 12,5 за мача е 2,15 (под 12,5 спечелени гейма за мача е 1,78), докато коефициентът Бруум да спечели над 12,5 гейма е 2,20 (и съответно за под 12,5 спечелени гейма е 1,73).

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес