Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Д-р Аспарух Илиев за преговорите за правителство: COVID не е важна тема? Това е най-важната!

24 ноември 2021, 17:49 часа • 2228 прочитания

Категорично не приемам мнението на д-р Георги Михайлов по време на преговорите за кабинет, че Ковид не е важна тема. Супер важна тема е, в момента е най-важната. Това написа във Facebook д-р Аспарух Илиев в коментар за днешните преговорите по сектор "Здравеопазване", организирани от "Продължаваме промяната"

По думите на Илиев подценяване на пандемията ще обърне всяко управление.

"Задължително е в новото Народно събрание да се приеме нов закон за контрол на епидемиите и пандемиите с точно разписани стойности на случаи и мерки, за да се задължи всеки министър на здравеопазването, независимо от личните му предпочитания, да действа адекватно", категоричен беше той, напомняйки, че д-р Александър Симидчиев подготви такъв проект за по-предишния парламент.

Целта на проекта беше и е да се въведат точни законово регулирани стъпки и стойности на показателите на заболеваемост и натоварване на здравната система, за да няма свободна интерпретация от този и онзи с непрекъснато променящи се граници", написа още лекарят.

По думите му това дава предвидимост на бизнеса и обществото. "Направи се в почти всички държави на цяла Европа и ще е важно и за бъдещи епидемии", отбеляза Илиев.

 

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес