Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Туристическият бизнес: Зарица Динкова да запази поста си при ротацията

15 февруари 2024, 10:40 часа • 1449 прочитания

Нашият апел е министърът на туризма – г-жа Зарица Динкова, да запази поста си при ротацията. Министър Динкова е много балансирана личност, позитивно настроена и отворена към бранша, запозна се и вникна бързо в проблемите му. Тя установи много добра комуникационни с чуждите туроператори, води продуктивен диалог с тях и вече е разпознаваема и добре приета фигура на международно ниво. Това призова пред Bgtourism.bg председателят на Асоциацията на инкаминг агенциите Иван Грошев.

Сдружението е представител на големи международни туроператори, които изпращат на почивка в страната ни индивидуални туристи и организирани групи. Грошев е туроператор и управител е на “МТС България”. Компанията му представлява водещи туроператори в Европа – британският Jet2holidays, германският FTI и много други.

Още: Туристически организации с подкрепа за министър Динкова преди ротацията

"Ние считаме, че в лицето на г-жа Зарица Динкова браншът има министър, който много бързо се ориентира в проблемите на сектора, спецификата и нуждите му. Безспорен неин принос е реализацията на първата по рода си програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморcките общини в Република България, от която имахме крещяща нужда от години. Тази програма бе високо оценена от водещите европейски туроператори и приета като послание за нова проактивна политика, каквато напълно отсъстваше до момента“, добави Грошев.

"Виждаме умението на министър Динкова да работи в координиция с останалите министерства. Имайки предвид интердисциплинарния характер на туризма, това е изключилено важно качество“, категоричен е той.

Зарица Динкова: Трябва да работим заедно за съдържанието, а не за картинката

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес