Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изтеглят от пазара опасни вейпове с форма на детска играчка

17 юли 2024, 14:33 часа • 551 прочитания

Незабавно да се изтеглят от пазара опасни вейпове с форма на детска играчка. Такава заповед издаде Комисията за защита на потребителите (КЗП) на днешното си заседание, съобщиха от регулатора.

Още: Тийнейджърка получи гърч, след като пуши вейп

В единодушно взетото решение се посочват конкретни марки и модели на вейпове с форма на играчки, които представляват сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите.

Марките вейпове

Търговецът трябва незабавно да организира изтегляне от пазара на вейп pod TIGER POD с форма на детска играчка и с различни аромати и изображения на плодове, включително праскова и лимон, леден пъпеш и ледена диня, които са обозначени с баркодове 6970323376690, 6970323374788 и 6970323374764.

Ще бъдат информирани всички регионални дирекции на КЗП, неправителствените организации и Националното сдружение на общините в Република България. Агенция Митници също ще бъде уведомена за предприетите мерки.

Ще бъде изготвена и изпратена нотификация до Европейската система за бързо предупреждение за опасни нехранителни продукти SAFETY GATE RAPEX.

Ще бъде издаден акт за забрана на производството, вноса, износа, възмездното или безвъзмездното пускане на пазара на тези стоки и изтеглянето им от всички търговски обекти, посочват от КЗП.

Още: Учени: Вейпърите два пъти по-често страдат от импотентност

Оттам допълват, че това решение цели да предпази потребителите от стоки, които могат да представляват сериозна заплаха за тяхното здраве и безопасност.

 

 

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес