Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Български студенти ще търсят работа на кариерен форум във Великобритания

07 март 2020, 12:00 часа
Реклама

Български студенти и млади професионалисти ще могат да установят директен контакт с работодатели от различни сектори в Лондон. Това ще стане възможно по време на днешния кариерен форум за българите в посолството ни във Великобритания, пише БГНЕС. Фирми, участващи в кариерното изложение в Лондон вече са поканили на интервюта одобрени кандидати, след като предварително оповестиха офертите си. По данни на Агенцията по заетостта българските студенти в Обединеното кралство са над 6 000 души, които се обучават в повече от 50 направления.

Реклама

Пред "Хоризонт" заместник-социалният министър Зорница Русинова съобщи, че на първия за годината кариерен форум, проведен през януари във Виена, 10% от участвалите са намерили конкретно работно място в България. Тя посочи, че в рамките на финансовия пакет за подкрепа на хората с висше образование, които повече от година не са у нас, но решат да се завърнат, има предвидени и средства, ако започнат работа в населено място със средно месечно възнаграждение под това, за страната.

"Ние можем да доплатим половин минимална работна заплата в рамките на до 1 година, за да стимулираме такъв млад човек да отиде да работи и в по-малка компания“, обясни Русинова.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес