Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове, които ще ви избавят от СКОНФУЗНИ ситуации

27 април 2022, 20:21 часа

Когато се почувствате неудобно и попаднете в странна ситуация, много лесно може да дръпнете юздите в своя полза. Важно е да умеете да разчитате езика на тялото на човека отсреща, за да обърнете “играта”. Така ще си спестите много сконфузни ситуации и ще избегнете неудобните въпроси. Подготвили сме ви няколко трика и съвета как да ги използвате правилно:

Ако човекът говори прекалено много

Тъй като искаме да запазим хармонията в отношенията, няма как просто да кажем “млъкни”, затова по заобиколен начин трябва да намекнем и да накараме другия да ни даде думата. Просто е - изпуснете нещо на пода, стига да не е твърде ценно и чупливо. По този начин ще изведете дърдоркото от транса и ще прекъснете монолога му. Така дори може да се усети, че е говорил твърде много.

Как да разберем какво ни казва езикът на тялото по време на разговор?

Ако ви е нервно

Когато се чувствате изнервени или ви предстои важна среща, разговор, събитие, интервю за работа - може да се успокоите, като дъвчете дъвка. Мозъкът ни обикновено се отпуска, когато се храним, а дъвката ще го “залъже” и ще го накара да се отпусне и по този начин. 

Ако не спирате да си повтаряте една и съща досадна песен

Ако в главата ви се е забила неприятна мелодия, песен или дразнеща реклама - има начин бързо да я прогоните от ума си. Те обикновено неусетно намират път към мозъка ни и започваме да си ги тананикаме непрестанно. За да приключите този безкраен цикъл, измислете край на мелодията или завършете песента изцяло. Краят на тази песен ще изпрати сигнал до мозъка, че песента е свършила и ще спрете да си я тананикате.

Как да разпознаем неискреността по езика на тялото

Ако предусещате кавга

Ако усещате, че срещата, която очаквате, ще се проточи и ще има конфликт на интереси, то е добре да се подготвите психически и да предотвратите това. Когато пристигнете на уреченото място, седнете до вашия познат, а не срещу него. По този начин ще му изпратите сигнал, че го подкрепяте и сте на негова страна. По същия начин на другия ще му стане неудобно да ви крещи или да ви се ядосва, ако сте по-близо до него.

Ако попаднете в нова компания

Обикновено да привикнете с нова компания и да се впишете бързо не е лесна задача. Изпитвате несигурност, стремите се да ви харесат, стеснявате се и др. Но ако искате да разберете какво мислят другите за вас - проследете езика на тялото им. Ако ви харесват, краката им ще са насочени към вас - това важи и при любовните отношения.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес