Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свежест и енергия: 5-те най-добри етерични масла за лятото

21 юни 2024, 05:40 часа

Вземете най-ценното от всичко до последната капка. Лавандулата, розмаринът, зеленият чай, лайката и лимонът освобождават много полезни вещества благодарение на своите етерични масла.

Реклама

Още: Няколко лесни начина да кажете "сбогом" на акнето през лятото

Това са петте най-добри етерични масла за предстоящия летен сезон. За да останете свежи, с бодър ум, пълни с енергия, неподвластни на високите температури, стреса, а също и на ухапванията от насекоми. По-долу е представено едно полезно ръководство за оцеляване през горещия сезон.

Лавандулово масло

Подмладяващо за всички типове кожа, облекчава раздразненията и раните, намалява акнето, подобрява екземите. Облекчава тревожността и стреса, като ги заменя с релаксация. С мощното си съдържание на антиоксиданти помага за намаляване на стареенето, отваря порите, като придава на кожата свежест и живот. Чудесно облекчава главоболието, успокоява нервите и подобрява съня.

Познато с употребата си като терапевтичен аромат дори в домашна среда, тази есенция дава положителна енергия на ума, освобождавайки усещането за комфорт.

Масло от розмарин

Фантастично тонизиращо средство с многобройни приложения. Съживява ума и духа. Перфектно за разкрасяване на лицето. То е естественият антисептик за премахване на микробите и почистване на рани.

Много подходящ за употреба в летните салати, най-вече в зелените. Възбужда апетита и в същото време подпомага храносмилателната система, облекчава стомашните болки.

Това е добавена стойност, която стимулира укрепването на имунитета, здравето на устната кухина, кръвообращението и служи като детоксикатор за черния дроб.

Масло от зелен чай

То осигурява много ползи за кожата, тялото и ума. Фантастично е, ако се използва като естествен дезодорант и тоник за лице. Смята се за благословен лечител при всички видове инфекции, особено при вирусните. Облекчава зачервяването на кожата, възстановява уврежданията ѝ. Убива микробите и отблъсква насекомите. Идеален за летни масажи. Отделя свежест подобно на чист въздух.

Лимоново масло

Отлично защитава кожата, насърчава доброто настроение, повишава концентрацията и яснотата на мисълта. Върши чудесна работа за предпазване от буболечки. Предлага много терапевтични стойности на човека.

То е мощен антиоксидант. Лимоновото масло се бори с петната, които оставят белези, но и с паразитите. Едно от най-добрите средства за почистване на кожата. Премахва мръсотията, мъртвите клетки и токсините, които могат да проникнат в кожата.

Още: Не вярвате, но е истина: Две прости причини, поради които сме по-здрави през лятото

Масло от лайка

Много подходящо за използване през летния сезон. Нежно масло, което успокоява нервите, поддържа кожата гладка и свежа. Успокоява раздразненията от ухапвания от насекоми. Естествен овлажнител. Лекува и подпомага при всеки кожен проблем, минимизира бръчките и е фантастично за премахване на тъмните кръгове под очите. Има многобройни ползи и при овлажняването на косата, като ѝ осигурява блясък и мекота.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес