Страховитото село в Египет, от което всеки мечтае да избяга

1189
Страховитото село в Египет, от което всеки мечтае да избяга
Снимка: iStock/Guliver

В Египет има едно село, наречено Ал-Самаха. В него живеят само вдовици, разведени или неомъжени жени и техните деца. Държавата им дава покрив над главата и възможност да изкарват прехраната си. Но условията са лоши. Как точно се налага да оцеляват жените в Ал-Самаха и защо толкова много мечтаят да избягат оттам - ще ви разкажем точно сега.

Няма дори вода

Появата на това село се дължи на тежкото положение на жените след развод или смъртта на съпрузите им. Те остават без средства за препитание. Няма работа. Според статистиката 25 % от безработното население в Египет са жени. Ето защо е решено да се създаде село за вдовици и разведени жени.

Държавата им отпуска къща - обикновено малка колиба или барака с минимално количество мебели и кухненски прибори. Освен жилище, жените получават и 2,5 хектара земя, която да обработват. Сега в селото живеят около 300 семейства.

Колко сезона е имало в календара на Древен Египет?

Жените обработват земята през деня. Те отглеждат ориз с хибискус, пшеница и също така прибират реколтата. А вечер се грижат за децата си и водят домакинството. Има само един голям проблем - тъй като селото се намира в средата на пустинята, то не е много добро за отглеждане на каквото и да било.

Освен това в Ал Самаха няма канализация и течаща вода. Няма и питейна вода. Тя се доставя от града с камион. Пътуването е 120 километра. Така че има моменти, в които камионът просто не пристига. И в такива ситуации жените нямат вода не само за напояване, но и за пиене. Когато след такава суша видят на хоризонта камион с дългоочакваната течност, те правят истински празник.

След началото на войната: Безопасно ли е да се пътува до Египет и Йордания?

Няма училища и болници

Както вече казахме, най-близкото селище е на 120 км от Ал-Самахи. Там има и болница. Затова, ако някой в селото се разболее, те търсят семейство с кола и молят да я заемат за няколко часа, за да може нуждаещият се да получи медицинска помощ.

Децата в Ал Самаха също изпитват затруднения. Най-близкото училище е на 35 километра. Затова тези, които отчаяно искат да получат образование, тръгват сутрин на най-далечното пътуване в света. Те не са много. Повечето деца в селото растат неграмотни. Те прекарват целия ден с майките си на полето

Единствените мъже в Ал-Сама са синове на вдовици или разведени жени. Но те живеят в селото само докато пораснат и решат да създадат собствено семейство.

Жените, които решат да се омъжат повторно, също биват изгонени от селото. Земята, къщата и цялото им имущество се конфискуват. За да се предотврати това, жената трябва да живее в селото в продължение на 15 години. Само тогава къщата и земята могат да станат нейна собственост. Смятаме, че няма много такива случаи. Заради суровия климат и нечовешките условия жените се опитват да избягат от Ал-Самаха възможно най-бързо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 30 юни /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 30 юни /валутен калкулатор/

Манифестиране: 4 знака, че вашето желание скоро ще се сбъдне

4 предупредителни знака от Вселената, които не трябва да пренебрегвате

Таро хороскоп за месец ЮЛИ за всяка зодия

Най-щастливата зодия през юли 2024: Желанията се сбъдват, идват внезапни печалби и любов!

Вечерен виц: С кво одиш на работа?

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com