Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шотландия вдъхнови Карл Лагерфелд

06 декември 2012, 17:09 часа

Карл Лагерфелд представи новата колекция на модна къща Шанел "Métiers d`Art" 2012-2013, а за място на ревюто избра замък в Шотландия.

По време на дефилето дизайнерът отново отдаде почит на изключителното майсторство на шивачите и създателите на аксесоари и ботуши на модната марка. Тази година производителят на шотландски кашмир Бари Нитуеър се присъедини към Шанел, поради което Лагерфелд избра ревюто на модната къща да се състои именно в Шотландия, предаде БГНЕС.

Габриел Шанел също е познавала Шотландия. Именно там тя черпи вдъхновение за творенията си от туийд, както и за своите жилетки и плетива. Но Шотландия във версията от 2012 на Карл Лагерфелд е различна. Тя се състои от шотландски полички, барети, бели ризи без яка, буфон ръкави, съчетани с огромно жабо.

Верен на репутацията си, дизайнерът изключи от колекцията всякакви фолклорни елементи, характерни за Шотландия. А на финала към тъмните цветове на моделите Лагерфелд беше прибавил розови нюанси, за да очертае силуета на елегантна шотландска принцеса.

Редактор: Д. Симова

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес