Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Puma: защо всъщност харесваме марката

19 септември 2024, 09:54 часа

Безспорно една от най-разпознаваемите и обичани марки в световен мащаб е Puma. С дългогодишната си история и утвърденото си име в индустрията, марката е символ на качество и стил. Независимо дали търсите удобни обувки за ежедневието си, или специализирана спортна екипировка, сред предложенията на бранда ще откриете това, което търсите. 

Едно от причините Puma да е любима марка на огромна част от хората, е способността на дизайнерите работещи за бранда, да създават продукти, които съчетават високо качество, стил, удобство и уникалност. Обувките и облеклата на марката ви помагат да подчертаете индивидуалността си, благодарение на дизайна и иновативните материали.

Ако търсите качествено и удобно спортно облекло, или сте на мисия за избор на обувки, които да ви осигурят комфорт, лекота на ддвижение и стил, то Puma е марката за вас. В сайта на SportBox ще откриете разнообразие от модели на марката, сред които може да се спрете на най-подходящия за вас и вашите нужди и да се убедите сами в ненадминатото качество.

Историята на Puma: от създаването до глобалния успех

Историята на марката започва през 1948г., когато Рудолф Даслер основава компанията в Германия след раздялата с брат си Адолф Даслер, който пък от своя страна създава Адидас. И двамата братя вече имат зад гърба си доста натрупан опит в създаването на спортни обувки, придобит през времето на съвместната им работа в семейния бизнес.

След неразбирателство между тях, Рудолф решава да насочи енергията си към създаването на своя собствена марка, която първоначално кръщава Ruda, но в последствие прекръства на Puma.

През годините Puma успява да се утвърди като водещ производител на висококачествено спортни стоки и да се превърне в един от водещите брандове за спортни стоки в света. Puma придобива популярност заради създаването на първообраза на футболните бутонки, които днес се използват в цял свят.

С течение на времето, марката се разраства и започва да произвежда не само обувки, но и спортна екипировка и аксесоари. В наши дни, Puma е глобален лидер в спортната индустрия и е символ на качество, стил и удобство. На страницата на SportBox ще откриете много модели на марката.

Иновации и технологии в продуктите на Puma

Puma е марка, известна със съчетаването на лекотата при движение и стилния дизайн. Освен запомнящите се модели, които ви карат да изпъквате, бранда залага и на иновациите.

Ето някои от водещите технологии, които помагат на марката да държи челно място в класациите на производители на спортни стоки в света:

●       Puma Ignite Foam – Спецално разработената от бранда пяна, се използва в подметките на маратонките и осигурява уникална по рода си амортизация.  Ignite Foam позволява на спортистите да се движат по-бързо и леко, като абсорбира ударите при всяка стъпка и намалява до минимум натоварването върху краката.

●       Netfit – Тази иновация в дизайна позволява индивидуално регулиране на връзките, което осигурява отлично пасване на всеки тип стъпало. Технологията Netfit ви дава възможност да изберете как и къде да се намира възела на обувките ви, което ви дава удобство и стабилност.

●       Evoknit – Тази технология представлява безшевна текстилна горна част на обувката, която осигурява перфектно прилягане към стъпалото. Дишащата и еластична материя на Evoknit ви кара да се чувствата сякаш не носите обувки и позволява лекота и свобода на движението, като същевременно ви дава стабилност и удобство. Evoknit се среща в различни дизайни на марката не само при обувките, но и при облеклата.

Това са някои от иновативните технологии, създадени и използвани от Puma за да осигурят на феновете на марката спокойствие, удобство и по-добри резултати при тренировка.

Известни спортисти и личности, свързани с Puma

Историята на Puma е тясно свързана с множество сътрудничества и колаборации с известни личности и спортисти. Тези колаборации играят важна роля в популяризирането на марката и изграждането на репутацията и на лидер сред производителите на спортни стоки.

Ето някои от най-важните сътрудничества:

●       Юсеин Болт – Един от най-известните атлети в света, осемкратен олимпийски шампион и световен рекордьор е лице на Puma и допринася значително за глобалната популярност на марката.

●       Неймар – Бразилската футболна звезда е сред най-новите членове на семейството на марката. Партньорството с него носи на Puma нови футболни фенове от цял свят.

●       Луис Хамилтън – Шесткратният световен шампион във Формула 1 също е тясно свързан с Puma. Неговата роля не се ограничава само до реклама на спортните облекла и обувки на марката, а включва и съвместни инициативи, фокусирани върху нашумели социални проблеми.

Това са само част от лицата на марката, които помагат за популяризирането и. Ако досега не сте притежавали продукт на Puma, проверете в сайта на SportBox, където ще намерите богат избор и голямо разнообразие от продукти.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес