Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мощен магически ритуал на будистките монаси за сбъдване на желания

09 октомври 2024, 19:00 часа

4 магически съвета от будистки монаси, за да сбъднете ЖЕЛАНИЕТО си!

Заради ежедневните задължения на работа, в семейството, грижите за децата, декорирането на дома и натовареното ежедневие сме склонни да забравяме да правим това, което е съществено и необходимо за нашето щастие и себереализация – мислейки за целта и мисията на собствения ни живот.

Вижте още: 3 древни будистки закона за привличане на късмет и просперитет в живота

Всеки от нас има желания и мечти и много от тях забравяме, погребваме във времето на забравата и пазим в себе си, дори когато знаем, че тяхното осъществяване е свързано с нашата цел и абсолютно щастие.

Ето 4 принципа, които следват будистките монаси и които могат да ви помогнат да постигнете това, което искате в живота:

1. Фокусирайте се върху едно нещо в даден момент

"Не бъркайте активността с производителността. Много хора правят нещо само за да изглеждат заети." - Робин Шарма

Това е проста и решаваща точка, която символизира важен аспект от дзен философията. Фокусирането върху едно нещо е важна насока – фокусирайте се върху една задача в даден момент и ще бъде по-лесно да я изпълните. Важно е, че това нещо е от ключово значение за вас. Обърнете цялото си внимание на това, което искате да направите.

Учените са доказали, че мозъкът не работи ефективно, когато правим много неща едновременно. На пръв поглед може да изглежда, че правим повече, но в действителност вероятно сме контрапродуктивни и качеството на това, което правим, определено пада.

Ако можем да се посветим на една задача, ще бъдем по-отдадени и ще живеем по-спокоен и щастлив живот.

2. Полагайте усилия

"Всяка сутрин се прераждаме. Най-важното е това, което правим днес." Буда

Когато правим нещо с цялата енергия на тялото и ума си, това означава, че сме напълно фокусирани върху настоящия момент. Чрез безкомпромисна концентрация можете да постигнете това, което искате.

Живейте тук и сега, напълно отдадени на избраната задача и не позволявайте на нищо друго да ви пречи.

3. Организирайте желанията си – желаете само това, от което се нуждаете, за да сте истински щастливи

"Колкото по-малко имаш, толкова по-малко неща те притежават."

Имаме много желания и трупаме ненужни неща. Будистката философия учи, че жаждата за безполезни предмети е вредна. Желанията за материални неща само създават безкрайна верига от желания, които никога не могат да бъдат напълно изпълнени. Например, ако вярвате, че нов телефон или кола може да ви донесе щастие и когато го получите, скоро ще искате нещо по-добро и по-модерно и отново ще бъдете нереализирани. Когато ентусиазмът към еднo спадне, ние искаме другo.

Помислете какво е наистина важно в живота ви и се фокусирайте върху най-високите цели. Опростеният живот е много по-приятен и по-малко сложен.

Вижте още: Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

4. Използвайте творческите си умения

Много е важно да знаем как да се изразяваме творчески. Независимо дали става въпрос за поезия, изкуство, спорт или писане, творческите умения са източникът на живот в настоящия момент и означават, че се наслаждаваме на настоящето. Те ни позволяват да изразим себе си докрай и да запазим емоционалното си здраве, но и да постигнем това, за което мечтаем.

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес