Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младежки ъгъл - издайник на възрастта и как да се грижим за тази зона

16 август 2024, 21:18 часа

Шията на жената е една от първите, които издават нейната възраст. И това зависи не само от състоянието на кожата, но и от позицията на така наречения ъгъл на младостта. Какво е това и какво да правим, за да изглеждаме по-дълго млади?

Какъв е ъгълът на младостта?

Ъгълът на младостта е ъгълът между брадичката и шията, който обикновено съответства на 90 градуса. С възрастта ъгълът става тъп, образуват се гънки на шията и се появява „двойна“ брадичка. Това се дължи на отслабване на мускулно-лигаментния апарат, поява на мастни натрупвания и отпусната тъкан в областта на брадичката.

Защо този ъгъл се разваля?

Причините за липсата на „правилния ъгъл на младостта“ могат да бъдат:

·         Вродена структура на черепа и съотношение на горната и долната челюст. В такива случаи може да се използва контуриране на лицето с плътни филъри, за да се запълни липсващият обем.

·         Малоклузия, когато долната челюст е дълбока и брадичката визуално се връща назад, което визуално прави долната трета на лицето неясна и нарушава цялостната хармония на лицето.

·         Излишните килограми и мастните натрупвания в долната трета на лицето също правят ъгъла на младостта неясен и увиснал

·         Неправилна стойка, както и навикът да гледате екрана на телефона с врат надолу. Всичко това играе важна роля за увисването на брадичката.

·         Липса на грижа за долната трета на лицето и шията.

Признаци, които подсказват, че остаряваме

Как да коригираме ситуацията и да възстановим ъгъла на младостта?

При козметика

В козметиката има доста голям брой липолитици ;

·         Директен - състои се от два активни компонента, поради което процесът на намаляване на обема протича бързо. Те работят по-бързо, но обикновено се използват при локални мастни натрупвания по тялото; в областта на лицето и шията, такива лекарства обикновено не се използват поради по-агресивния им състав.

·         Косвени - лекарствата от този тип действат по-нежно и процесът на намаляване на обемите става постепенно.

Козметикът може да предложи и масаж. Насърчава активната микроциркулация, ускорява лимфния поток, предотвратява появата на отоци, което помага на кожата да остане еластична, предпазвайки я от разтягане и увисване.

7 златни правила за красиво остаряване

Самостоятелно

Качеството на кожата и нейната еластичност в тази локализация могат да се поддържат с помощта на някои здравословни навици.

·         Забравете за високата възглавница, защото спането върху нея влияе негативно не само на шийните прешлени, но и на красотата на шията като цяло.

·         Когато лежите, предпочитайте позицията по гръб, а не настрани.

·         Когато вземете душ, не бъдете мързеливи и отделете няколко минути на деколтето и шията, поглезете ги с хидромасаж, това ще стегне кожата.

·         Не забравяйте да използвате хидратиращи кремове, както и продукти с лифтинг ефект, не само на лицето, но и на деколтето и шията.

·         Упражнението е лесен и ефективен начин за предотвратяване на стареенето на кожата.

·         Правилната поза е друг важен помощник в красотата на шията.

·         Ако работата ви изисква да седите дълго време пред компютъра, периодично се разсейвайте с проста гимнастика: изправете раменете и врата си, леко завъртете главата си в различни посоки.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес