Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Методът на купчината“, с който бързо ще създадете идеален ред във вашия дом

19 октомври 2024, 10:00 часа

Понякога почистването може да отнеме твърде много време. Минава цял ден, но желаният ред все още го няма. За да поставите всичко на мястото му, трябва да знаете няколко тайни.

Когато дойде време да почистите апартамента си, дори не знаете какво да хванете първо. В крайна сметка трябва да поставите всичките си неща на местата им, да подредите чекмеджетата и шкафовете, да избършете праха, да измиете пода... Такъв списък може да предизвика паника - изглежда, че ще трябва да почиствате от сутрин до късно нощ.

Всъщност, почистването може да се извърши само за час. Пролетнотои есенното почистване е нещо от миналото. В съвременния свят имаме нужда от бързо почистване, което по нищо не отстъпва на основното почистване.

Още: Задължително трябва да почиствате езика си, казва експерт. Ето как и защо

 

Как бързо да почистите апартамента си

Най-важното е да оптимизирате целия процес. И няколко важни правила ще помогнат за това.

1.       Използвайте метода на купчината. Всички неща в стаята трябва да бъдат поставени на купчини. Първото е това, което трябва да се пере, а второто е това, което трябва да се прибере в килера. Веднага след като приключите с това разпределяне, заредете част от дрехите в пералнята, а другата приберете. Веднага ще видите колко място има в стаята.

Още: Тайна съставка във водата за чистене на прозорци, за да не остават следи

2.       Разходете се из стаята с торба за боклук. Всичко, което вече не използвате, може безопасно да бъде изпратено там. Също така, сортирайте опаковки от бонбони, етикети, разписки и други дребни предмети.

3.       Почистете стаята част по част. Например, можете да започнете от работния плот. Веднага след като го разглобите, преминете към нощното шкафче, перваза на прозореца и столовете.

4.       Почистете отгоре надолу. Друго важно правило, за което малко хора знаят. Първо подредете горните рафтове, шкафовете, след това масата и дивана и не на последно място измийте пода.

5.       Пуснете таймер. Това изглежда като клиширан съвет, но наистина работи! Няма да имате време да разглеждате стари снимки и да пробвате тоалети пред огледалото. Следователно, целият процес ще върви по-бързо.

Още: Най-добрите начини да поддържате прозорците си безупречно чисти

6.       Купете органайзери за съхранение. Ще трябва да похарчите пари веднъж, но колко полза! Специалните кутии за съхранение са незаменимо нещо. Например, има органайзери за бельо, които се вписват перфектно в шкафове или скринове. Ще отнеме не повече от две минути, за да поставите нещата в тях.

7.       Вземете подвижна кутия. Все още не сте решили къде да поставите нещо? След това го поставете в специална кутия. След приключване на почистването, когато всичко вече е на мястото си, лесно ще се ориентирате. Или ще разберете, че вече не се нуждаете от това нещо.

 

Навици, които пречат на чистотата и вредят на здравето

Една от често срещаните грешки е тази за добавяне на перилен препарат на око.

Ако добавите по-малко продукт, нищо лошо няма да се случи, но нещата може просто да не се отмият. Ако добавите твърде много, по дрехите ви ще се появят белезникави петна заради излишния продукт. Това води до дразнене на кожата и провокира появата на дерматит.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес