Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Край на намачканите дрехи, дори когато нямаме ютия под ръка

26 октомври 2022, 15:37 часа

За много от нас да гладим дрехите си е едно от най-досадните неща, които можем да си представим, че трябва да правим. Независимо дали е сутрин преди работа, или трябва да изгладим някоя официална дреха по приятен повод, това си е досадно занимание. 

Няколко са триковете обаче, чрез които дори няма да имаме нужда от ютия в дома си, а дрехите ще изглеждат блестящо.

Ще загубите доста пари, ако правите това с дрехите си

Ето кои са страхотните трикове:

Изберете подходящите тъкани

Разгледайте по-подробно дрехите си и вижте от какви материи са. Има такива, които са доста по-устойчиви на мачкане тъкани, като например лен, меко трико, памук. И за да сте сигурни, че ще изглеждат винаги като изгладени, само трябва да ги държите винаги на закачалка.

Закачете дрехите веднага

Не дръжте изпраните дрехи прекалено дълго в пералнята. Те трябва да бъдат закачени веднага след пране или на простора, или на закачалка. Колкото повече време стоят в брабана, толкова по-намачкани ще излязат и ще изглеждат, когато изсъхнат.

Защо хитрите домакини накисват дрехите във вода с дафинов лист?

Използвайте пара

Когато наредите закачалките по дрехите, ги наредете в банята, пуснете топлата вода и затворете вратата - ще се изненадате от резултата. Заради парата от горещата вода, няма да има следи от гънки по тях. При спешност от изглаждане, методът е перфектен.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес