Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво се случва в тялото на жената, която не харесва работата си?

29 септември 2024, 19:00 часа

Не всеки има късмета да работи там, където му харесва. Много жени са принудени да приемат работа, която не харесват, за да са в услуга на семействата си. Но малко хора се замислят какво всъщност се случва в тялото на жена, която работи просто за пари?

 

Сънят се нарушава, тревожността се увеличава

Още: Промяна на тялото и душата: Какво се случва с жената на всеки 5 години

Когато жената работи на работа, която не харесва и ходи там насила, нейното напрежение нараства и хроничният стрес се превръща в дистрес, което постепенно нарушава хормоналните нива, метаболизма и съответно се проявява в различни неврологични и психосоматични симптоми.

Жените при такива обстоятелства започват да произвеждат мъжки полови хормони и хормони на стреса: тестостерон, кортизол, норепинефрин. Тоест, тя може да започне да проявява мъжки черти на характера: авторитет, твърдост и взискателност. Нейната чувствителност намалява и тревожността й се увеличава. Поради повишените нива на кортизол се появяват предпоставки за хранителни разстройства, нарушения на съня и намалено либидо.

 

Ще има все по-малко пари

Още: По какво се разбира най-бързо, че един мъж харесва една жена

Жената започва да мрази това, за което излиза от дома всеки ден. Тоест да мразим самите пари. И с такова подсъзнателно отношение жената просто започва да саботира процеса на печелене на пари, поради което доходите й започват да падат.

 

Поемете отговорност за избора си

Дори да работи на работа, която не харесва, жената може да поеме отговорност за своя избор. Все пак нещо я задържа на тази работа. Това могат да бъдат удобни условия на труд, работен график, прилична заплата, статус в обществото и т.н. Работата осигурява независимост и възможност за компенсиране с пари за нелюбима домакинска работа: хранене в ресторант, а не готвене, поръчване на почистване, наемане на бавачка или учител за деца.

Още: 5 неща, които да изключите от гардероба си, щом навършите 50 години

Но ако жената не е сама, това трябва да е съвместен избор на двамата съпрузи , за да се избегнат недоразумения.

 

Когато не сте забелязали слона: Важно е да разпознаете проблема

Когато една жена е принудена да работи на работа, която не харесва, това може да се превърне в източник на дълбоко неудовлетворение, което тя често не осъзнава. Рутината и задълженията отнемат всичките ти сили, дори дребните домакински задачи изглеждат непосилни. Заради натрупана умора и вътрешно прегаряне, жената става раздразнителна и се нахвърля върху близките.

Тя обвинява другите за своите нещастия, което само увеличава напрежението в семейството.

 

Ако не можеш, не работи

Можете сами да добавите позитивизъм, ако не можете да спрете да работите за момента:

·       донесете любимата си чаша в офиса,

·       пийте любимото си кафе само на работа,

·       слушайте любимата си музика само на работа,

·       създайте комфорт на работното място.

Ако има други възможности, тогава една жена определено трябва да работи там, където й е интересно, удобно и приятно

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес