Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво никога НЕ трябва да се казва и прави на гробището

19 април 2024, 10:00 часа

Някои думи могат да разгневят починалите и да ви изпратят неприятности и проблеми. Гробището е свещено място, на чиято територия трябва да се спазват някои традиции и забрани. Това, което обикновено правим в ежедневието, е забранено на гробището. На това място дори има списък с неща, които не само не трябва да се правят, но и не трябва да се казват.

Какво не се казва и не се прави на гробището?

Ако починалият човек е бил близо до вас и сте споделяли с него скръб и радост, тогава можете да продължите тази традиция и да говорите с него на гроба му. Все пак не трябва да говорите често с починалия. Освен това не трябва да му се оплаквате от живота. Езотериците са сигурни, че ако често казвате, че ви е трудно, това може да е знак към душата на починалия, че оплакващият се трябва да получи помощ и да бъде отведен в друг свят, за да не страда повече.

Какво означават сънищата с починали

Разбира се, можете да споделите с починалия си роднина какви хубави неща са се случили в живота ви, но не бива да навлизате в твърде много подробности. Езотериците са сигурни, че всичко добро, което кажете на гроба, ще остане там. Ако постоянно говорите за повишение в работата, това ще стане бреме за вас; ако говорите за нов начин на доходи, парите ще ви напуснат.

Броенето на пари на гробището също трябва да се избягва, но ако все пак възникне необходимост, по-добре е да го отложите. Смята се, че в този случай ви очакват финансови затруднения. 

Ако сте забравили за забраната и сте започнали да броите пари, тогава трябва да имате монети в брой със себе си. Поставете ги до гроба, за да успокоите починалия. Също така не забравяйте, че ако намерите пари в гробището, в никакъв случай не ги вземайте от там.

Сочене с пръст и обсъждане на мъртвите също е забранено. Не забравяйте, че гробището е обществено място и на него трябва да се спазват правилата за поведение на обществени места. Ако вървите през гробище и видите интересен гроб, тогава не трябва да го сочите с пръст. Посочете го с кимване. Освен това не можете да обсъждате починалия на глас.

Счита се, че това може да не му хареса и тогава човекът, който е казал всичко това на глас, ще има проблеми.

Психолог: Защо е важно да говорим с мъртвите и как да го правим?

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес