Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво можете и не можете да правите през януари 2024 г.?

07 януари 2024, 08:00 часа

Първият месец от новата 2024 година на Дракона в китайския зодиак и годината на Слънцето в рамките на западната астрологична символика изглежда доста ефективен. А също и продуктивен и до известна степен радикален месец за промяна. Но със своите кратки, по-реакционни периоди.

Януари съдържа доста активен поток от астрологични събития.

·       2 януари – Меркурий се превърна от ретрограден в директен;

·       4 януари – Марс повиши статуса си с прехода към знака Козирог (до 13 февруари);

·       11 януари – новолуние на 21 градус Козирог;

·       20-21 януари – Преход на Слънцето (20) и втори по-дълъг залез на Плутон (21) в знака Водолей;

·       23 януари – Венера в Козирог (до 16 февруари);

·       25 януари – Пълнолуние по оста на 6 градуса Лъв и Водолей.

Идва годината на Дървения дракон - кои ще са зодиите, които ще имат най-много късмет

3 десетдневки на януари

Като цяло първата десетдневка на януари е по-подходяща за отдих, отколкото за активни действия. Но Марс засилва концентрацията си върху решаването на основните проблеми още от 4 януари с прехода към знака Козирог.

Втората декада започва с положителен хороскоп на новолунието на 11 януари, което включва зелена светлина за начало на нови инициативи, подходящи за различни дейности в бизнеса и творческата сфера. Това е добър момент да се запознаете с нови хора, да създадете нови приятели и да започнете сътрудничество. Събитийно интересен и важен ще бъде краят на втората декада, когато Слънцето и Плутон в съвпад преминат в знака Водолей – възможни са ярки събития на финансовите пазари.

Годината на Дракона - Китайски хороскоп за 2024 г.

Третото десетдневие е по-малко равномерно във влиянието на планетите. След относително спокойно начало, дните на Аурата на пълнолунието на 25-27 януари се очаква да бъдат твърде нервни и реакционни, което ще увеличи рисковете от така наречените класови и етнически конфликти до най-високо ниво. Тези дни очевидно не са най-добрите за започване на пътувания, рисковете от инциденти на границата, митническия контрол, както и в областта на миграцията и дипломацията са високи. Значително благоприятни транзити на планетите ще съпътстват края на месеца от 28 януари до 31 януари включително, за които могат да се планират активни дейности.

По-хармонични дни, с преобладаване на приятелски аспекти на планетите - 6-7, 14 (от 15:00), 17,18 (от 12:00), 23 (до 14 :00), 28-30 януари.

По-малко успешни дни, когато планетарните конфликти вредят на бизнеса, са 9, 13 януари (от обяд), 16, 18 (сутрин до 12:00), 19, 22, 25-27 януари.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес