Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

1573
Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни
Снимка: iStock

Летните жеги могат да поставят хладилника ви на сериозно изпитание. Високите температури навън, съчетани с честото отваряне на вратата и многото продукти вътре, изискват оптимални настройки, за да се запази храната свежа и безопасна за консумация. Ето какво трябва да направите, за да поддържате идеалната температура в хладилника през горещите летни дни.

Идеалната температура през лятото

При температури на открито над 30 градуса, е важно да поддържате правилната температура в хладилника. Препоръчителната температура за отделението за прясна храна е между +2°C и +4°C, докато за фризерното отделение трябва да е около -15°C. Това ще гарантира, че храната ви ще остане прясна и добре охладена, без да замръзва.

Този продукт никога не трябва да се съхранява в хладилник, но всички правят тази грешка

Настройки на хладилника според климата и количеството храна

Експертите съветват да настроите хладилника на по-ниски степени (1 или 2), когато климатът е по-хладен и храната в хладилника е малко. При температури на открито под 25°C и малко количество продукти, тези настройки ще осигурят необходимото охлаждане, без излишна консумация на енергия.

Ако външната температура е между 25°C и 30°C, и хладилникът е умерено зареден, настройката трябва да бъде на 4 или 5 степен. В случай на много продукти и температури над 30°C, хладилникът трябва да бъде настроен на максимално студено (6-та или 7-ма степен), за да поддържа оптималната температура вътре.

хладилник

Избягване на прекомерна енергийна консумация

Избягвайте да поставяте топла храна в хладилника, защото това ще накара уреда да работи усилено, за да охлади вътрешността си, което води до увеличена консумация на електроенергия. Вместо това, оставяйте храната да се охлади до стайна температура преди да я поставите в хладилника.

Също така, не изключвайте хладилника през нощта с цел пестене на енергия. Това ще доведе до по-голямо натоварване на уреда при повторното включване и ще увеличи консумацията на електроенергия, вместо да я намали.

Кои храни никога не трябва да се държат в хладилник?

Стабилизиране на температурата

За да стабилизирате температурата в хладилника, оставете го да работи празен за около два часа преди да поставите храната вътре. Това е особено важно след почистване или след закупуване на голямо количество храна.

Оптималната температура в хладилника през горещите летни дни е от съществено значение за запазването на храната свежа и безопасна. Спазването на правилните настройки в зависимост от външната температура и количеството продукти ще ви помогне да избегнете замръзване или разваляне на храната, както и да поддържате енергийна ефективност на уреда. С тези съвети ще можете да се насладите на свежи и вкусни храни през цялото лято.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Стихотворение на деня, 29 юни, от Радой Ралин

Любовен съвет за всяка зодия за 29 юни 2024

Таро хороскоп за 29 юни 2024

На Петровден - какво да направим за късмет през цялата година

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 юни /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com