Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имате ли бенка на лицето? Ето какво означава това!

28 май 2024, 14:53 часа
Реклама

Бенките по лицето притесняват някои хора, но се оказва, че те са уникални. Тези малки кафяви петънца могат да бъдат релефни или плоски и да варират на цвят от розово до тъмнокафяво и дори черно. Бенките по лицето обикновено са малки. Разбира се, никога не е излишно да проверите при дерматолог всички подозрителни бенки, за да изключите например меланома.

Имате ли бенки по лицето? Значи кожата ви старее по-бавно!

Веднага обясняваме откъде идва теорията, че бенките по лицето означават по-бавно стареене. Връзката между наличието на генетични бенки (т.е. тези, които имаме по рождение, а не тези, получени в резултат от излагане на слънце) и по-бавния процес на стареене на тялото беше открита преди няколко години от учени от King's College в Лондон.

Още: Хората, които имат бенки на тези места, са най-големи късметлии

Те установили, че подобни белези често съпътстват хора, които имат по-здрави кости, по-добро зрение и по-здрави сърца. Тоест, вероятно става въпрос за гени. Смята се, че при хора с много бенки теломерите, т.е. краищата на хромозомите, които предпазват ДНК веригите от грешки при копиране, са по-дълги.

Какво говорят за нас бенките по лицето ни?

Хората с генетични бенки имат още една причина да бъдат щастливи – стига бенките да са на лицето им. Според китайското изкуство за разчитане на човешко лице, такава характеристика казва много за човека. Какво точно? Зависи къде се намира бенката: в косата, на ухото или може би около устата...

Още: Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Бенки по линията на косата: Това е знак за щастие и колкото по-дълбоко са скрити, толкова по-добре. Цветът на рожденото петно също има значение – черен и лъскав носи най-голям късмет.

Бенки на челото: Символизират креативност и независимост. Хората с този знак често управляват собствен бизнес и нямат шефове.

Бенки около веждите: Най-често характеризират харизматични, импулсивни и решителни хора. Те също така са знак за голяма амбиция и "научен усет". Такива хора могат да постигнат много, особено в областта на литературата и образованието.

Бенки на ушната мида: Характерни за много чувствителни и деликатни хора. Те могат да предвещават дълъг живот и щастие в личния живот.

Още: Дерматолог обясни кога бенката може да стане опасна

Бенки по бузата: Хората, които ги имат, обичат да са център на вниманието, имат лидерски умения, предизвикват уважение. Те могат да постигнат голям успех в професионалния си живот.

Бенки по брадичката: Типични са за хора, които обичат промените, както в личния и професионалния живот, така и в обкръжението си. Това е символ на финансов успех (те могат да наследят наследство).

Бенките в ъгъла на устата са знак за просперитет и удовлетворение в личния и професионалния живот.

Не забравяйте, че неправилните, асиметричните, плоските и уголемяващите се бенки трябва да се консултират с дерматолог. Както и ако ви създават някакъв дискомфорт, като болка или сърбеж.

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес