Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Билкови чайове, които потискат желанието за цигари

05 октомври 2024, 14:55 часа

Пушачите са силно пристрастени към тютюна. Тази зависимост ги излага на различни хронични заболявания. Но отказването на цигарите е трудно. Предизвикателството е голямо и отказването от този навик е съпроводено с много интензивни емоции, включително силна тревожност.

Още: Ще се изненадате от ефекта: Ето как да приготвяте правилно шипки

Отказването на цигарите обаче не е невъзможно. Вземането на решение е половината работа и след време дори няма да искате да държите цигара в ръката си.

За да постигнете целта, можете да използвате и следните чайове, които са 100 процента натурални. Тези чайове намаляват желанието за цигари и прочистват тялото от токсини.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е силен антиоксидант, който премахва тютюневите токсини от тялото. Успокоява и премахва желанието за цигари.

Вземете една супена лъжица настърган джинджифил и чаша вода. Варят се 10 минути. Прецедете чая и го пийте два или три пъти на ден.

Чай от пасифлора

Пасифлората или цветето на пясъчния часовник има седативни свойства, които потискат безпокойството и желанието за пушене. Препоръчва се чаят от това цвете да се консумира в периода на раздяла с този порок.

За да приготвите чая, използвайте чаена лъжичка пасифлора и чаша преварена вода. След 10 минути престой в съда се прецежда и се пие два-три пъти на ден.

Чай от цветя Басан

Този чай действа антидепресантно и успокояващо. Подобрява настроението и премахва желанието за пушене.

Достатъчна е чаена лъжичка цвят от басан и чаша преварена вода. Пийте чай сутрин и следобед.

Чай от женско биле

Чаят от женско биле е естествена напитка, която премахва желанието за пушене. Освен това подобрява настроението и повишава усещането за благополучие.

За чая ви трябва супена лъжица женско биле на прах и чаена чаша вода. Вари се 10-15 минути, прецежда се и се изпива. Можете да пиете чая сутрин.

Ако обмисляте идеята да се откажете от цигарите, вземете решение и използвайте горните чайове, за да избягате успешно от тази зависимост.

Още: Кой не трябва да пие чай с лимон?

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес