Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 начина да разширите пространството на малкия апартамент

28 март 2023, 09:00 часа
Реклама

Дизайнерите казват, че площта на апартамента няма значение. Знаейки за триковете, които ви позволяват визуално да разширите хоризонта в едно малко помещение, можете да се уверите сами.

Тези правила могат да се прилагат при започване на ремонт в малка стая или в не най-големия апартамент.

1. Рафтове

Вместо масивни секции с врати, които правят пространството значително по-тясно и по-малко, по-добре е да изберете отворени рафтове със стъклени витрини. Изглеждат леки и безтегловни.

2. Мебели

Меката и корпусната мебел трябва да са на малко по- високи крака. Изглежда по-висока и по-ефирна в сравнение с мебелите на ниски крака или директно поставени на пода, които изглеждат обемисти.

5 тайни на стилния и модерен интериор: Сега всеки може да се справи с тази задача

3. Цвят

Малките стаи е най-добре да бъдат декорирани в студени цветове. Те визуално увеличават малкото пространство. Мебелите в този случай трябва да са подбрани в светли цветове.

4. Огледала

Въпреки остарелите вярвания, днес в малките помещения дори се препоръчва огледалата да се поставят едно срещу друго. Тази техника ви позволява да направите стаята по-широка. Често огледалата украсяват вратите на гардеробите.

5. Форми

Мебелите и другите предмети от интериора не е добре да имат строги геометрични очертания. Колкото повече ъгли и прави линии има, толкова по-малка ще изглежда стаята.

Какво прави интериора по-евтин: ТОП 10 знаци

6. Рафтове

Вместо скринове и стелажи е по-добре да използвате висящи рафтове. Те са не само практични и спестяват място, но и служат като декоративен елемент, който разнообразяват пространството.

7. Рисунък

При избора на мебели, завеси, тапети и други материали с принт, изборът трябва да бъде направен в полза на малките елементи. Колкото по-малки са рисунките, толкова по-просторна изглежда стаята и обратно.

Изброените начини за разширяване на пространството са лесно изпълними и няма да ви затруднят да ги приложите. Ефектът ще е видим веднага и ще сте благодарни на тези, които са ги тествали и систематизирали, за да са ви от полза в ежедневието. С тяхна помощ няма да грешите при ремонти и няма да губите пари.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес