Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

7 цветя, които може да сложите в тъмните ъгли на стаята

26 март 2022, 12:15 часа

Тъмните ъгли на стаята могат да бъдат чудесно място и среда за различни цветя. Вижте с кои от тях можете да освежите тази част от дома си и да подобрите атмосферата.

Бамбук

Той се смята за носител на щастието. Не се нуждае от специални грижи. Достатъчно е да сложите няколко стръка във ваза и да я завъртате от време на време към светлината. Най-хубавото обаче е, че той може да вирее навсякъде. Дори да го сложите в тъмните ъгли на стаята си, това няма да му попречи.

Бромелия

Бромелията е едно от най-честите избори за тъмни стаи. Най-хубавото е, че тя дори може да вирее под флуоресцентна лампа. Важно е въздухът да бъде влажен и не много студен. Тази среда се открива в банята и поради тази причина цветето е най-предпочитано за това помещение. Хубаво е да изберете вида Aechmea, защо то най-дълго стои цъфнал.

Калатея

Ако сте се чудили дали има цвете, което буквално бяга от светлината, то запознайте се с Калатеа. Директното слънце уврежда листата на растението и то губи своя блясък. Подходящо е за тъмните ъгли на хола или антрето. Единствено трябва да пръскате често листата, тъй като те не обичат сухия въздух.

Мента

Тя е едно от растенията, които изискват малко светлина и леко влажна почва. Подправката се отглежда лесно в саксия, като това я прави подходяща за някой ъгъл на кухнята. Ползвайте свежите листа, за да ароматизирате дома, да си направите чай или пък да придадете ухаен аромат на десерт с шоколад.

Сансевиера

Сансевиера е известна още както „индийски меч“ или „език на свекървата“. Препоръчва се за начинаещи градинари. Отглежда се много лесно и е подходящо и за тъмните ъгълчета на стаята. Освен това, през нощта има способността да преработва въглеродния диоксид в кислород. Затова се препоръчва за пречистване на въздуха у дома, като внимавайте само да не прекалите с поливането.

Цвете паяк

Растението се характеризира с дълги листа, които се спускат до пода и приличат на пипала на паяк. Все пак, цветето е елегантно и прекрасно допълнение към всеки тъмен ъгъл на дома. Отглежда се лесно и дори ще ви прости, ако случайно забравите да го полеете. Не обича пряката слънчева светлина, така че му запазете тъмния ъгъл само за него.

Филодендрон

Филодендрон е цвете с красиви листа във формата на сърце, което също можете да използвате за някой тъмен ъгъл. Идеално е за висящи кошници, а ако пензирате, то ще се разлиства още. Полива се само, когато почвата е суха на пипане.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес