Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6-те причини мъжете от онлайн запознанство да са разочарование на живо

09 март 2022, 12:30 часа

Онлайн запознанствата са все по-актуални, но също така са и много опасни, тъй като често не знаем нищо за човека отсреща, както и дали се представя за такъв, какъвто е в действителност. Влюбването в човек, когото си срещнал в социалните мрежи, не е невъзможно, но в реалността нерядко се сблъскваме с разочарование. Още преди срещата на живо вие сте си изградили една нереалистична и романтизирана представа за личността, като си го представяте по свой идеал. И след това оставате рязко разочаровани.

Кои са причините мъжете от онлайн запознанствата да се оказват разочарования?

Умее да пише страхотни съобщения

Мъжете често използват заучени фрази, с които ви примамват и ви карат да се чувствате изключителни и обичани. Да, обаче на живо се държи съвсем различно – не знае как да поддържа разговора, мълчи и се срамува.

Гласът му не ви допада

Разбира се, когато вие прочитате написаните от него съобщения, си го представяте с глас, който няма нищо общо с неговия. И е възможно да се разочаровате и напрегнете, когато се запознаете с неговия глас.

Увереността му липсва

Ако се е държал наперено и мъжки в чата, но на живо е свит и срамежлив, също може да ви разочарова. Представял се е за изключително самоуверен, но всъщност е с ниска самооценка и без самочувствие.

Представят се за съвсем различни

Много е трудно при онлайн комуникацията да разгадаете дали мъжът е всъщност такъв, за какъвто се представя. Той може да ви говори врели-некипели и да реализира мечтите си пред вас, но срещнете ли се на живо – да няма нищо общо с този „успешен“ мъж от социалните мрежи.

Представя ви се само в най-добрата си светлина

Няма как още при запознанството човек да започне да споделя негативите и минусите си, но също е доста съмнително и когато мъжът ви се представя като идеален. В онлайн запознанството вие си говорите само за хубавите неща от живота, изключили сте реалността и си изграждате един идеализиран и романизиран образ в съзнанието. Той обаче много бързо и лесно се разрушава след няколко от първите срещи.

Химията на живо всъщност се изпарява

Ако в онлайн комуникацията усещате химия помежду ви, сериозно привличане и страст, вие нямате търпение да се срещнете с този човек. На живо обаче може тази химия въобще да не се появи. Това е така, защото в чата вие се заблуждавате, че това е сродната ви душа заради еднаквите възгледи и емоционалното обвързване, но истинското запознанство да покаже друго.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес