Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма етническо напрежение в "Ботунец", твърдят в един глас различни източници

03 юни 2016, 08:00 часа • 2762 прочитания

Роми също са протестирали срещу ромската фамилия, заради която късно снощи се стигна до протести в „Ботунец”. Всичко тръгва от забележка към ромско семейство, което посреща свой роднина, излязъл от затвора. След забележка заради силната музика, ромите скачат на бой и в мелето са пострадали 8 души. Следва бурен протест, към който се присъединяват и други роми, недоволни от поведението на побойниците.

До момента задържани за инцидента няма, стана ясно от пресконференция на полицията. Разпитани са 8 души – всичките пострадали след скандала. Има телесни повреди, но тепърва ще има съдебно-медицински експертизи – няма обаче сериозно пострадали. Полицията отрече да е имало дете със счупени ребра от медиите.

От МВР отрекоха, че не са обърнали внимание на 17 сигнала. Първият сигнал е от район „Кремиковци”, а първият полицейски патрул е дошъл в 0:29 часа на 3 юни.

Кметът на район „Кремиковци” Ивайло Панев отрече, че става въпрос за самонастанили се роми, каквито данни се появиха късно снощи. Градоначалникът се противопостави на твърденията, че става въпрос за нов Гърмен и ново "Орландовци". В този район има представители на всички етноси – става въпрос за битов инцидент, не за етнически, подчерта Панев. Кметът призна, че има проблеми с уличното осветление в квартала – 80% обаче било възстановено, местната власт се надява тази година да бъдат възстановени останалите 20%. Засега не се предвижда изграждане на видеонаблюдение. Нали не смятате, че липсата на лампи провокира етническо напрежение, иронизира Панев някои медии.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес