Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Издирван за убийство в Северна Македония е спипан у нас

02 февруари 2021, 06:06 часа • 1706 прочитания

В София е арестуван издирваният за убийство в РСМакедония Игор Спасов - бивш служител на спецчастите на вътрешното министерство в Скопие, информира БГНЕС. Днес ще стане ясно кога Спасов ще бъде предаден на македонските власти.

Спасов бе осъден на 14 години затвор за убийството на Мартин Нешковски през 2011 г. Инцидентът стана в центъра на Скопие по време на празненствата за победата на изборите на партията на тогавашния премиер и лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, който от три години се укрива в Унгария. Спасов бе пуснат от затвора "Идризово" през 2018 г. с обяснението, че се нуждае от лечение и хирургическа намеса. След "двете операции" той трябваше да се върне обратно в затвора, но той избяга и оттогава не бе ясно къде се укрива.

Игор Спасов бе служител на спецчастите "Тигри". Той получи 14-годишна присъда за убийството на Мартин Нешковски. До момента той е излежал 6 години. Изданието припомня, че властите в Скопие се опитаха да прикрият убийството на Нешковски. Близките разбират за смъртта му няколко дни след инцидента. Първоначално вътрешното министерство твърдеше, че няма никаква информация за убийството, но поради масовите протести признава за пребиването на Мартин Нешковски от страна на служител на полицията.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес