Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: 20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция за борбата с пожарите

17 юли 2024, 22:32 часа • 1897 прочитания

Помощта от Турция за пожарите е пристигнала, съобщиха от МВР. Става дума за около 20 пожарни екипа и техника. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще ги посрещне в Странджа.

Още: МВР разкри телефон за сигнали за пожари

"20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха от Турция в отговор на изпратената молба за съдействие в борбата с пожарите. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще посрещне екипите в Странджа, след което ще бъдат пренасочени към вътрешността на страната, където е необходима допълнително подсилване на първата линия срещу огнената стихия", написа Димитър Главчев в своята Фейсбук страница.

Още: Премиерът създава щаб заради пожарите, две страни са готови да ни помогнат

Той съобщи, че утре ще пристигнат и двата турски хеликоптера, като своевременно ще бъдат направени разчети за летателните им планове. Междувременно хеликоптерите от Чехия вече са на летище Пловдив.

"Взети са сериозни превантивни мерки и по отношение на газокомпресорната станция „Странджа”, която се намира в село Горска поляна. В момента там са изградени просеки и дежурят на денонощен режим екипи на пожарната и Жандармерията", написа още Главчев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес