Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще мечтаем държавата да се превърне в дискотека, но лампите никога няма да светнат (ВИДЕО)

27 септември 2023, 18:35 часа • 2315 прочитания

Ще мечтаем държавата да се превърне в дискотека. Поне в дискотеката лампите мигат, а в този случай, в който се обрича на гибел сърцето на българската енергетика, лампите никога няма да могат да светнат повече. Това каза депутатът от ГЕРБ Жечо Станков по време на брифинг в парламента за живота на въглищните централи в Маришкия басейн. 

Той коментира внесените в Министерски съвет териториални планове за српаведлив преход на въглищните региони. ОЩЕ: ГЕРБ показа таен списък за финансиране на спонсори на ПП-ДБ и иска оставки (ВИДЕО)

"Те трябваше да бъдат готови в края на 2021 г. Две години по-късно какво виждаме. Планове, които в крайна сметка се представят в последния момент и то на заседание на Министерски съвет без да са обсъдени с обществото", каза Станков.

По думите му тези планове нарушават решението на Народното събрание и заложените срокове, че мините и ТЕЦ-овете в България трябва да работят поне до 2038 г. и обричат енергийното сърце на България на гибел и то от днес за утре. ОЩЕ: Кметът на Стара Загора: Планът за премахването на въглищните централи е чисто чиновнически

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес