Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Връчиха "Златен лъв" за цялостно творчество на Сигорни Уивър (СНИМКИ)

29 август 2024, 10:06 часа • 708 прочитания

Филмовият фестивал във Венеция започна официално с емоционалното награждаване на Сигорни Уивър със "Златен лъв" за цялостно творчество. Развълнуваната Уийвър каза от сцената на Sala Grande на Лидо: "Искам да крещя!" Трикратно номинираната за "Оскар" актриса благодари на фестивала за това, което тя нарече "реактивно гориво за насърчаване", и добави: "Не мога да повярвам, че съм тук".

Снимка: Getty Images

Още: Холивудски звезди превземат кинофестивала във Венеция

Уивър похвали фестивала, като каза, че статуетката ѝ ще седи до нея в самолета за вкъщи и промълви: "Съпругът ми ще трябва да свикне да я има в леглото с мен."

Отдаването на почит дойде по време на церемонията по откриването на 81-ия ежегоден фестивал във Венеция, който стартира със световната премиера на филма на Тим Бъртън "Beetlejuice, Beetlejuice".

Специален поздрав

Снимка: Getty Images

Преди отдаването на почит на Уивър беше излъчено видеопослание от режисьора на "Пришълеца" и "Аватар" Джеймс Камерън, който ѝ пожела "огромни поздравления". Той продължи: "Благословен съм да я познавам като приятел... нашата работна връзка на доверие и уважение само се засилваше с всеки нов проект."

Нюйоркчанката става едва третата американска актриса, която получава наградата на Венеция за кариера, след Джейн Фонда и Джейми Лий Къртис, припомня БГНЕС.

Още: Почитат режисьора Клод Льолуш на фестивала във Венеция

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес