Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да почистим окачения таван?

31 юли 2022, 17:00 часа

Плочките за падащ таван са често срещана характеристика на много работни места и домове. Въпреки това не е най-лесно да почистите плочките на падащ таван. Когато почиствате спуснати тавани, трябва да използвате някои специфични методи. За да свършите работата правилно, трябва да използвате правилните методи и инструменти.

Подходящото оборудване за почистване на окачен таван

Ако искате да почистите нещо правилно, трябва да използвате правилното оборудване. Това важи за всеки тип ефективно почистване; определено се отнася за плочките за падащ таван.

Топ трик за почистване на огледалото само за 2 минути без ивици и петна

Това са основните неща, от които ще се нуждаете, за да почистите ефективно таванните плочки.

  •     Предпазно оборудване – Ще ви трябват предпазни очила и маска за прах.
  •     Прахосмукачка с мека четка – Това ще направи премахването на прах много по-лесно, но има алтернативи, които можете да използвате.
  •     Висококачествена прахосмукачка – Трябва обаче да се уверите, че е с достатъчно високо качество, за да не се закачи за плочките на тавана.
  •     Стълба – Вероятно ще е необходима, за да стигнете до таванските плочи на първо място.
  •     Кърпа без мъх – за действително избърсване на плочките.
  •     Почистващ разтвор – Това може да бъде просто почистващ препарат, нямате нужда от силни химикали, за да почистите плочките за падащ таван.
  •     Лист за прах – Това ще помогне за задържане на изпуснатия прах.
  •     Кофа и гъба

Ето как опитните домакини използват хартията за печене за почистване на банята

Как да почистите таванни плочки?

Ако разполагате с цялото оборудване, от което се нуждаете, тогава трябва да сте готови да почистите вашите плочки за падащ таван. Това е най-добрият метод:

- Поставете дрехите за прах – Това е принцип, подобен на почистването след строителство, искате да контролирате всяка бъркотия, която може да падне, за да ви спести да почиствате пода веднага след почистване на таванските плочки.

- Сложете предпазна екипировка

- Почистете тавана с прахосмукачка – Това ще отстрани всякакъв свободен прах или мръсотия, които е вероятно да паднат от плочките на тавана. Използвайте меката четка на прахосмукачка или висококачествена кърпа за прах.

- Избършете плочките с кърпа без мъх – навлажнете кърпата си, след което я използвайте, за да избършете нежно плочките на тавана. Това трябва да премахне всички по-леки частици мръсотия или прах.

- Направете почистващ разтвор – Това трябва да се направи чрез комбиниране на всеки мек почистващ разтвор като течен препарат с топла вода. Преместете това в кофа за лесен достъп.

- Почистете плочките с разтвора – Почистете плочките за падащ таван с този разтвор, като намокрите кърпа или гъба с него. След това използвайте, за да избършете всяка плочка.

- Изплакнете кърпата – Изплакнете кърпата или гъбата след всяка плочка и нанесете отново почистващ разтвор.

- Изплакнете плочките – Изплакнете всяка плочка след почистване с чиста и влажна кърпа.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес