Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семейството на Гошко от Дебелт обмисля да се премести

18 декември 2014, 17:18 часа • 13627 прочитания

Насиленият Гошко в тоалетната на училището в Дебелт да се върне в час. Това иска неговата майка Донка. В момента детето е в специализиран дом и за него се грижи психолог.

За последно Донка посетила сина си онзи ден. Тя разказва: „Добре е! Разсейвам го по всякакъв начин да не мисли за случилото се! Много му е мъчно за мен, братята и сестрите му!”.

Майката е категорична, че не иска синът й да се връща в училището, където ром се изгаври с него. Семейството обмисля вариант Гошко да бъде поет от ресурсен учител, но не този, който е бил досега.

Категоричното решение за съдбата на насиленото момченце ще вземат родителите му, когато се съберат заедно.

В момента мъжът на Донка излежава 3 години и 6 месеца присъда в бургаския затвор. Той е зад решетките от две години, а Донка се надява за Нова година семейството да се събере. Съпругът на Донка е в затвора заради опит за кражба, заедно с още един мъж. Той пък получил 3 години и 10 месеца затвор, пише сайтът Gramofona.com

Отдавна семейството е обмисляло да напусне селото. Сега обаче след инцидента Донка е още по-убедена, че трябва да сменят дома си. Тя не знае точно къде би отишла-дали в друг град или село, но вероятността да го направи е много голяма.

Дни преди Коледа малкият Гошко не иска майка му да харчи пари за подарък. Въпреки това тя му е купила саксийка. Синът й много обича цветя и животни.

Снимка: Архив

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес