Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психолог ще се грижи за насиленото момче от Дебелт

11 декември 2014, 15:41 часа • 10628 прочитания

Психолог работи с насиления Георги от село Дебелт, съобщи д-р Снежана Атанасова, директор на Дирекция „Социално подпомагане” в Бургас, информира "Фокус".

Консултациите ще продължат, докато детето се успокои. Освен с Георги се работи и с другите деца в семейството. За тях са предписани социални услуги, наблюдават се от социални работници и психолози.

Д-р Атанасова каза още, че е проведен координационен механизъм с всички ангажирани институции като Агенция за социално подпомагане, регионален инспекторат, полиция, прокуратура и е решено психологът да продължи работата с детето. На въпрос, дали е възможно Георги да бъде изведен от семейството му д-р Атанасова отговори, че това е последна форма, която би се предприела, ако е необходимо. Към момента обаче това е немислимо.

"Ние мислим, че семейството има капацитет да отглежда децата си, но поради създалата се ситуация, детето има нужда от психолог и трябва да се работи с него", заяви д-р Атанасова.

Междувременно заместник-министърът на образованието Ваня Кастрева призна, че директорката на ОУ "Антон Страшимиров" не е информирала образователното министерство за случая с Гошко. 

"Директорката на училището в Дебелт има вина по случая", посочи г-жа Кастрева и допълни, че проверката в училището е констатирала пропуски в осъществяването на политиката за задействане на Координационния механизъм за деца в риск. Г-жа Кастрева обясни, че МОН е разпоредило проверка чрез РИО - Бургас, резултатите от която ще бъдат докладвани до дни.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес