Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подмяната на кофите за отпадъци в Бургас е процес, който ще отнеме време

01 октомври 2019, 12:07 часа • 12910 прочитания

Такива гледки могат да се видят в Бургас заради подмяната на контейнерите за боклук в града.

От месец септември новата фирма, която спечели обществената поръчка на община Бургас, започна процеса по подмяната на контейнерите. Това е „Нелсен - чистота" ЕООД, която в продължение на пет години ще обслужва община Бургас. Дружеството спечели обществена поръчка на стойност 65 250 000 лева.

По информация на Actualno.com, все още Консорциум „Титан-Бургас" се занимава с почистването, заради технологичното време, което е нужно за смяната на едната фирма с другата.

Поетапната подмяна на казаните за боклук с нови вече започна. Едни от първите, които получиха новата придобивка са жителите на комплекс „Меден рудник“. В началото, някои от тях имаха затруднения, заради липсата на надписи, кой контейнер за какви отпадъци служи. По-късно от общината поставиха разяснителни стикери. От тях става ясно, че има предмети, които са забранени за изхвърляне като дрехи, строителни материали, опасни течности и други.

В друга част на Бургас, комплекс „Лазур“, граждани сигнализираха, че на определени места, кофите за боклук са изчезнали. Там има подземни казани, които могат да се използват по предназначение. Отворите на някои от тях, обаче са малки и това затруднява хората.

Actualno.com потърси за коментар и подробности по процеса на подмяна на контейнерите за смет, представители на дирекция “Околна среда” към община Бургас. Очаквайте отговори на поставените въпроси в следващ репортаж.

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес