Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Варна е "зелено-бяла"! Черно море тотално надигра Спартак (ВИДЕО)

22 септември 2024, 21:56 часа • 912 прочитания

Черно море постигна категоричен успех с 2:0 срещу Спартак в градското дерби на Варна от деветия кръг на efbet Лига. Мазир Сула откри резултата от дузпа в шестата минута. През втората част Дуду удвои аванса на "моряците". Вратарят на "соколите" Мартин Величков направи много спасявания след почивката и спаси тима си от разгром.

Черно море е властелинът на Варна!

Двата отбора стартираха грубо срещата. В шестата минута Бауренски получи спорно подаване и фаулира Исмаил Иса в наказателното поле. Зад топката застана Сула, който не сбърка за 0:1. "Соколите" отвърнаха с положение пред Ахмед Ахмедов, чийто изстрел с левия крак премина встрани от целта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Левски задълбочи кризата в Славия и догони Лудогорец на върха в Първа лига (ВИДЕО)

Пас към миналото

Величков спаси Спартак от разгром

В средата на полувремето Пламен Илиев трябваше да демонстрира рефлекс, за да избие шут на Кристиан Илич. До почивката на терена властваше битката. През втората част момчетата на Илиан Илиев тотално доминираха. Величков се намеси при опит на Панайотов, а технично изпълнение с пета на Иса излезе в аут.

Черно море уцели и греда

Логичното се случи в 58-ата минута. Пашеко намери Дуду с красиво центриране, а 22-годишният бразилец нямаше как да сбърка - 0:2. Викове "Оставка!" по адрес на старши треньора на Спартак започнаха да звучат, а Иса направи пореден пропуск. Мартин Величков не спираше да блести и да разочарова Мазир Сула.

"Моряците" са в топ 3

В 72-рата минута Пламен Илиев отговори на колегата си с двойно спасяване при шутове на Ивей Ромееш. В заключителната фаза на дербито резервата Асен Дончев уцели греда. След победата Черно море се изкачи до третото място с 18 точки. Спартак остава пети с 15 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Всичко си е постарому: Лудогорец бие без проблем и е на върха в Първа лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес