Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР-ът на Actualno: В Левски цари мотото "Ден да мине, друг да дойде..."

12 декември 2023, 07:00 часа • 6405 прочитания

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

  • Бездушен
  • Безидеен
  • Апатичен
  • Без капка страст и желание

Вероятно това биха били топ отговорите на въпроса: "Как Левски приключи 2023 година?". Макар и записали победа срещу Ботев Враца в последния си мач преди зимната пауза, "сините" не зарадваха своите фенове с атрактивен футбол и дъжд от голове. Успехът едва ли промени минорното настроение сред запалянковците на столичния гранд, които все още страдаха заради резила срещу Хебър Пазарджик за Купата на България.

Откога цари мотото: "Ден да мине, друг да дойде..."

Връщайки лентата малко по-назад, възпитаниците на Николай Костов отдавна не са демонстрирали господство на терена, може би с изключение на класиката срещу Локомотив Пловдив. От известно време Левски не е и в играта за титлата, а както каза старши треньорът след поражението от Арда Кърджали: "Мисли мач за мач". Именно от този момент нататък в редиците на 26-кратния шампион на България цареше мотото: "Ден да мине, друг да дойде..."

Абсурди в защита, без магия в нападение

Безотговорните постъпки в защита зачестяха, а без контузения тогава Уелтън в нападение "сините" разчитаха предимно на съперникови грешки и миг индивидуална класа. Не че с бразилското крило в състава проблемите изчезват, но без него е трагично. Сякаш не тези, а други състезатели накараха Айнтрахт Франкфурт да трепери.

Пас към миналото

Този филм вече сме го гледали

Левски летеше високо, но предупредихме, че може да се задъха. Така, както го направи през миналата година. Всъщност този филм вече сме го гледали, но с различни персонажи. При Станимир Стоилов отново имаше луди европейски вечери, а после серия от 11 мача без победа в Първа лига. Разделението сред феновете отново бе налично. Сега просто търпи развитие след обявените намерения на Сдружение "Левски на левскарите" да свали Наско Сираков от власт.

Неспазените обещания на Наско Сираков

Единствената разлика е, че няма гръмки обещания. Може би защото предните не бяха спазени. Например в Деня на народните будители, преди година, ръководството на столичани излезе с остра позиция срещу Българския футболен съюз. В нея "синият" клуб постави ултиматум на родната централа да организира извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година. Такъв конгрес обаче така и не бе организиран, а реакция от Левски не последва. За изстрелването в друга орбита и изчистването на дълговете изобщо няма да споменаваме.

"Година да мине, друга да дойде"

"Ден да мине, друг да дойде" взе да се превръща в "Година да мине, друга да дойде". А промяна няма. Все така се води "най-важният мач с НАП", все така се чакат големи инвеститори, но около "Герена" е паднала такава мъгла, че всичко остава скрито за почитателите на клуба. Те обаче скоро ще загубят търпение. Не е ли време безвремието в Левски да приключи?

 

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ ВАР-ЪТ НА ACTUALNO: Защо толкова време Боби Михайлов отказваше да пусне кокала?

 

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес