Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В нервен мач с два червени картона: Локомотив Пловдив тръгна с победа при Любо Пенев (ВИДЕО)

20 юли 2024, 21:06 часа • 3085 прочитания

Локомотив Пловдив тръгна с победа в Първа лига под ръководството на новия си треньор Любослав Пенев. „Смърфовете“ се наложиха с минималното 1:0 над тима на Арда Кърджали в мач от първия кръг на шампионата.

Двубоят бе изключително нервен, като освен с попадението, ще се запомни и с два червени картона, както и с един отменен гол за гостите. Любослав Пенев пък не бе на резервната скамейка на Локомотив, тъй като изтърпява наказание от миналия сезон.

Първото полувреме бе доста динамично

Локомотив Пловдив стигна до първото по-сериозно положение, когато в 19-ата минута Оливие Камдем стреля опасно, но Анатоли Господинов успя да се намеси и да спаси тима си от гол. Арда отговори с удар на Станислав Иванов, който обаче мина покрай вратата, а след това имаше и сигнал за засада.

В 36-ата минута ВАР поряза Локомотив Пловдив. След изритана топка към вратата на Арда Анатоли Господинов игра с ръце извън наказателното си поле. На повторенията ясно си проличаха действията на вратаря на кърджалийци, но нито Драгомир Драганов, нито ВАР се намесиха.

Локомотив Пловдив поведе в 41-ата минута. След центриране от корнер топката достигна до Ефе Али, който се разписа за 1:0. Арда изравни в четвъртата минута на даденото от съдията продължение. Тонислав Йорданов бе точен след пас на Борислав Цонев, но голът не бе зачетен заради засада. В 11-ата минута на продължението двата тима останаха с човек по-малко, след като Ефе Али и Тонислав Йорданов бяха изгонени с директни червени картони.

След почивката темпото спадна

💯 Успешно начало на сезона! ⚽ Локомотив победи Арда с 1:0 в откриващия кръг! 👉 Попадение на Ефе Али осигури трите точки за "черно-белите"!

Posted by Lokomotiv Plovdiv on Saturday, July 20, 2024

След почивката футболистите на Арда започнаха да търсят изравнително попадение. Кърджалийци създадоха няколко добри положения, но така и не успяха да стигнат до гол. Локомотив пък отговори с удар на Николас Пенев, който обаче мина над напречната греда.

Около четвърт час преди края на редовното време Жулиан Лами бе оставен на добра позиция в наказателното поле на Арда, като подаде към Петков, който обаче стреля в тялото на бранител. Малко по-късно Димитър Велковски опита да изравни за кърджалийци от пряк свободен удар, но прати топката над вратата.

ОЩЕ: ВАР-ът на Acutalno: Евро 2024 свърши, време е за Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес