Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трети път за късмет: Локомотив София представи познато лице за нов треньор

01 октомври 2024, 11:47 часа • 298 прочитания

В понеделник Локомотив София се раздели със старши треньора на отбора Иван Колев. Днес ръководстовото представи наследника му в лицето на бившия наставник Антон Велков. Той бе начело на тима през 2011-12 година. След това пое поста през 2015-16 година, когато "железничарите" си проправяха път от аматьорския футбол към професионалната лига. След последния си престой начело Велков не е упражнявал активно професията. 

Антон Велков се завръща начело на Локомотив София

"За завръщането - три е добра цифра. Първият път станах треньор на Локомотив, беше защото исках да съм в професията. Вторият път беше, защото исках да има отбор. Беше началото на това, което е днес. Сега е защото искам да помогна и смятам, че отборът има по-голям потенциал", сподели Велков

Планът на Велков за "червено-черните"

Велков сподели, че не иска никакво време за адаптация и посочи какво ще промени с идването си, но добави, че не смее да прави дългосрочни планове: "В най-кратксрочен трябва да акцентираме върху това, още в следващия мач да има реакция от футболистите. Не може постоянно да бъдат сменяни треньори. Ще трябва да се акцентира върху това. Не смея много дългосрочно да планувам. Не искам никакво време. Смятам още от днес да разкрия изискванията. Надявам се да имам успех."

Антон Велков

"За сега остава абсолютно същият екип. С тези хора съм работил и то не ден и два. За момента това е съставът. Бих желал да влезе още един човек. Това е абсолютно достатъчно в момента. Може би трябва да се фокусираме повече върху отбора. Няма да има резки движения", разкри още 56-годишният специалист.

От началото на сезона в Първа лига "червено-черните" записаха 2 победи, 4 равенства и 4 загуби, като в момента заемат 12-то място в класирането с актив от 10 точки. В последния кръг завършиха наравно с Хебър.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес