Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Томислав Стипич напусна ЦСКА със скандал, иска си всички заплати (ОБНОВЕНА)

25 август 2024, 22:06 часа • 16825 прочитания

ЦСКА окончателно се раздели със старши треньора Томислав Стипич, съобщи Sportal.bg. Това обаче е станало със скандал, след като специалистът е отказал да поеме вина за слабото представяне на отбора и е поискал да получи всичките си заплати до края на сезона.

ЦСКА уволни Томислав Стипич

Стипич стартира новия сезон с четири загуби в първите пет мача, като последната дойде срещу Арда в Кърджали в събота вечер. Още след мача ръководството на клуба обяви представянето на отбора като "срамно", както и че предстоят "сериозни промени".

Томислав Стипич

Стипич отказал да поеме вина за слабото представяне на ЦСКА

В неделния ден Стипич се е срещнал с изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов, както и с техническия директор Михаил Александров. Пред тях той е отказал да признае грешките си, а също така е отказал да се раздели с клуба по взаимно съгласие.

Хърватинът си иска всички възнаграждения до края на сезона

Стипич настоява да си получи всички възнаграждения до края на сезона. Той бил категоричен пред ръководството, че слабата игра на ЦСКА се дължи на всичко друго, но не и на него. Треньорът отишъл дори по-далеч, като обвинил липсата на домакински стадион.

Ръководството на ЦСКА ще се опита да намери треньор в следващите часове, който да води отбора в предстоящия мач срещу Ботев Пловдив. Междувременно заваляха множество спекулации за това кой ще бъде новият треньор на ЦСКА, като едно име е най-усилено спрягано. 

Официалната позиция на ЦСКА за бъдещето на Стипич

ОБНОВЕНО: По-късно от ЦСКА излязоха и с официална позиция: "ЦСКА започна преговори с Томислав Стипич и неговия треньорски щаб за прекратяване на договорите им по взаимно съгласие. С оглед резултатите, които не отговарят на стандарта на клуба, Стипич и членовете на екипа му се съгласиха да не водят отбора и да не правят публични изявления до приключването на преговорите."

Още спортни новини ще откриете в спортната секция на Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес