Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сумата, която прати ЦСКА в "трета глуха", но превърна Лудогорец в хегемон

25 юли 2024, 13:52 часа • 8161 прочитания

ЦСКА е най-титулуваният отбор в историята на българския футбол, но голяма част от рекордите, поставяни през годините от "армейците", биват потрошени от Лудогорец - отбор, който се появи на българската футболна карта преди 15 години и до ден днешен не позволява на друг тим дори да мечтае за титлата в шампионата. 

Всичко обаче можеше да е много различно, ако само един фактор беше различен - вместо да отиде в Разград, Кирил Домусчиев беше поел управлението на ЦСКА. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: История за алчност, пари, изнудване и как Домусчиев се размина за малко с това да превърне ЦСКА в европейски гранд

Кирил Домусчиев можеше да превърне ЦСКА в европейски гранд

Защо Домусчиев не е собственик на ЦСКА? 

Бизнесменът е признавал нееднократно, че е фен на ЦСКА. Бил е и в управата на тима по време на ерата "Титан" на стадион "Българска армия". И не е бил съгласен с много от решенията, които в крайна сметка доведоха до краха на "червените" и фалита през 2016 година. 

Всичко, което се случи с ЦСКА в последното десетилетие, както и тоталната хегемония на Лудогорец в българския футбол, можеха да не се случат никога. Причината е, че Кирил Домусчиев имал ясни планове и цели за тима. Той е бил готов да плати всички дългове на клуба и да го превърне в европейско страшилище. 

Историята между Домусчиев и ЦСКА можеше да има и хепи енд, ако не е била алчността на тогавашните собственици на "червените". Оказва се, че в две поредни срещу те са поискали чудовищна сума за ЦСКА, освен да бъдат платени и задълженията - невероятната и малко позната история как Домусчиев се размина ЦСКА, а ЦСКА се размина с това е европейски гранд вижте тук! 

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес