Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Страх тресе кочината в Бояна": Протестът срещу БФС се мести в Пловдив

06 ноември 2023, 16:37 часа • 6217 прочитания

Фейсбук страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов", която се явява организатор на протеста срещу Българския футболен съюз, излезе с позиция след решението двубоят България - Унгария да се играе при закрити врата в Пловдив.

Протестът срещу БФС се мести в Пловдив

Както е известно, срещата трябваше да се състои на Националния стадион "Васил Левски" в София, но по-рано днес от БФС и УЕФА обявиха, че България ще посрещне Унгария пред празни трибуни заради високия риск от нарушаване на обществения ред.

Протест на фенове на Левски срещу БФС

Организаторите на протеста обаче призоваха организираните и неорганизираните фенове да се съберат пред "Колежа" в Пловдив за мирен протест, в който да отправят посланията си към Борислав Михайлов и компания, че 18 години управление стигат.

Ето какво написаха от Фейсбук страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов":

"Приятели, БФС погази най-върховното ни право, правото на протест и свободно изказване на мнение! Затова:

Призоваваме всички агитки от Ботев, Локо, Левски, ЦСКА, Берое, не организирани фенове, от Пловдив и страната, на ОБЕДИНЕН протест пред ст."Христо Ботев" в Пловдив, в 20 часа, в деня на мача срещу Унгария!

Протестът е мирен, с цел изказване на мнението на цялата футболна общественост, за 18-те години разруха, затова призоваваме за спазване на реда и да подготвите транспаранти и послания с ясните ни искания:

18 години стигат! Оставка на Боби Михайлов и БФС!

 Искаме спешно провеждане на нов честен Конгрес!

Ние в демокрация или в Северна Корея живеем? Докога си мислят, че ще бягат по този начин? Това ли е свободата на словото в България? Страх тресе кочината в Бояна!".

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: За Гонзо БФС бе по-зле от лудница, а сега е храм Божий

Приятели, БФС погази най-върховното ни право, правото на протест и свободно изказване на мнение❗️Затова: 📢 Призоваваме...

Публикувахте от Оставка на БФС начело с Боби Михайлов в Понеделник, 6 ноември 2023 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес