Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Столична община с първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на „Герена“

10 май 2024, 14:54 часа • 1433 прочитания

Столична община е направила първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадиона на Левски - „Георги Аспарухов“. Това разкри общинският съветник Симеон Ставрев в една от социалните мрежи. По думите му общината е изразила желанието си да придобие „Герена“, както и прилежащите му площи.

Симеон Ставрев е категоричен, че след изразеното желание за придобиване на стадион „Георги Аспарухов“ от общината на ход е държавата. Ако тя приеме предложението, то Столична община ще може да си партнира с Левски в процеса по изграждането на ново и модерно съоръжение за „сините“.

Какво съобщи Симеон Ставрев

Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ -...

Posted by Симеон Ставрев on Thursday, May 9, 2024

„Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли „Герена“ на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя „Левски“ да получи нов стадион“.

„В интервю за Капитал Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение“, написа общинският съветник.

ОЩЕ: Планът на Сираков: "Герена" отива в Столична община, а Левски ѝ плаща за строеж и ползване.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес