Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Станислав Генчев няма тайни - разкри нападателите си за дербито срещу ЦСКА (ВИДЕО)

18 октомври 2024, 14:46 часа • 397 прочитания

Наставникът на Левски Станислав Генчев даде пресконференция преди голямото дерби срещу ЦСКА в събота. Треньорът показа, че не се притеснява да разкрива част от тактическите си решения - и назова двама от титулярите си за предстоящия мач. Генчев обяви, че Мустафа Сангаре и Александър Колев ще започнат като титуляри в атака за "сините".

Сангаре и Колев повеждат атаката на Левски срещу ЦСКА

"За всеки един треньор е приятно да се изправи в такъв сблъсък. Искам моят отбор да победи. Ще се радвам да го направим. Който иска да излезе победител от този мач, трябва да излезе със самочувствие и да си вярва във възможностите си. Най-важно е отборът да бъде смел и да търси победата докрай", започна Станислав Генчев, като отбеляза, че отборът трябва да оправдае изкупените билети от феновете.

Станислав Генчев похвали селекцията на ЦСКА

Не само за този мач, но и за всеки друг имаме по няколко плана. Това, че “специалистите” не са ги видели, е друг въпрос. И двата отбора можем да се изненадаме. ЦСКА направи солидна селекция, привлече много качествени футболисти. Надяваме се, че ние ще изненадаме ЦСКА", добави още Генчев, а след това коментира и стартовия състав за предстоящия мач.

Станислав Генчев

Генчев разкри двама титуляри и обяви, че не се притеснява от ЦСКА

"Кой ще започне, решаваме на база тренировките и мачовете. Ако сега оставим резерва Сангаре, никой не може да гарантира, че ще вкара гол. 80% от головите ситуации ги създава той. Няма причина да го оставим резерва. Алекс Колев е голмайстор и лидер - и двамата ще са титуляри, ако това ви интересува", каза треньорът на "сините".

"Дали ме притеснява ЦСКА? Чак да ме притеснява - не бих казал. Привлякоха много качествени футболисти. Някои от тях закъсняха с подготовката, но сега са подобрили много неща - и кондиционно, и игрово", сподели още Станислав Генчев, за когото това ще бъде първо Вечно дерби като треньор. Същото важи и за Александър Томаш, който прояви уважение към Генчев (ВИДЕО), но и каза, че не се притеснява от предстоящия сблъсък.

Станислав Генчев

Ще играят ли Кристиан Макун и Кристиан Димитров?

"Макун трябваше да започне титуляр във Венецуела, но е усетил проблем в адуктора и не игра. Връща се при нас. Ще видим какво е състоянието му и дали ще го използваме. Няма индикации, че Кристиан Димитров ще пропусне утрешния мач."

"Алекс Колев беше за чист червен картон срещу Люксембург и съдията го пожали. Беше изнервен и затова му дадохме три дни почивка. Сега тренира с настроение", завърши Генчев. Цялата пресконференция на треньора на Левски може да гледате във видеото по-долу:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес