Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спорна дузпа и два мига на гениалност донесоха успеха на Левски над Ботев Пловдив (ВИДЕО)

22 юли 2023, 21:23 часа • 7417 прочитания

Левски записа първата си победа за новия сезон в Първа лига, след като се наложи с 3:1 над Ботев Пловдив на „Колежа“. Двубоят бе белязан от спорна дузпа в полза на „сините“, както и от два блестящи гола на крилото на столичани Джавад Ел Джамили, за когото това бяха първи попадения с екипа на 26-кратните шампиони. За Ботев точен бе Мартин Секулич. Това бе и първият гол за „канарчетата“ на стадион „Христо Ботев“ след реновирането му.

Левски бе по-активен преди почивката

Левски започна по-активно срещата и създаде първата опасност в мача още в 5-ата минута, когато Уелтон стреля от разстояние, но покрай вратата. Ботев пък отговори с два удара на Красиан Колев и Джеймс Ето'о, които обаче бяха отразени от Пламен Андреев. До края на полувремето „сините“ имаха още няколко добри положения, но с пропуски се отличиха Ел Джемили, Уелтон и Жереми Петрис.

Рикардиньо и Ел Джамили дадоха преднина на „сините“

В началото на второто полувреме Левски получи право да изпълни дузпа. Наказателният удар бе даден за спорно нарушение на Роберто Пунчец срещу Рикардиньо в наказателното поле. Зад топката застана именно потърпевшия, който с прецизен удар матира Хидайет Ханкич. Четвърт час преди края на редовното време „сините“ реализираха второ попадение. То бе дело на Джавад Ел Джемили, който с брилянтен удар от разстояние се разписа за 2:0.

⚽⚽⚽„Левски“ победи с 1:3 „Ботев“ (Пловдив) на стадион „Христо Ботев“ в мач от втория кръг на Първа Лига. Точни за...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Saturday, July 22, 2023

Секулич вкара първия гол за Ботев на „Колежа“

Ботев успя да върне едно попадение малко по-късно, след като Мартин Секулич овладя отскочила топка в наказателното поле на столичани и намери мрежата на Пламен Андреев. Това бе и първият гол за "канарчетата" на "Колежа" след ремонта на съоръжението. Радостта на пловдивчани обаче трая малко, тъй като в 86-ата минута Джавад Ел Джемили с пореден миг гениалност оформи крайното 3:1 за столичани.

Днес пък спряган за Левски тръгна за София?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес