Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скръбна вест: Почина легендарен български вратар - двукратен шампион с ЦСКА

13 юли 2024, 12:41 часа • 4050 прочитания

Двукратният шампион с ЦСКА Илия Вълов е починал внезапно днес сутринта на едва 62-годишна възраст. Скръбната вест съобщиха негови близки. Бившият национал си е отишъл от този свят във врачанската болница.

Илия Вълов е бил опериран от счупена става

Легендарният вратар на ЦСКА и Ботев Враца е починал в ортопедията на болницата във Враца. Той е бил настанен в отделението, след като е претърпял операция заради счупена става вследствие на падане. Интервенцията е била извършена вчера, а днес Вълов е починал.

Днес на 62 години ни напусна Илия Вълов. Той е двукратен шампион на България и полуфиналист за КНК с ЦСКА. 🏆🥇🇧🇬⚽🧤 Съболезнования на семейството и близките му. Поклон пред светлата му памет! 🙏💐

Posted by "ЧЕРВЕНИ ВОИНИ"-КАЗАНЛЪК on Saturday, July 13, 2024

Успехите на Илия Вълов

Илия Вълов е юноша на Ботев Враца като играе за представителния тим от 1981-ва до 1988-ма, когато преминава в ЦСКА. Той е двукратен шампион на България с „армейците“, носител на купата на Народна република България, двукратен носител на купата на Съветската армия и носител на Суперкупата на България с “червените”. Той е полуфиналист в турнира за КНК с ЦСКА.

В кариерата си Илия Вълов е защитавал още цветовете на Локомотив София, Берлинер Динамо, Аустрия Виена, Добруджа и Алтай. Има 253 мача в А група. За националния отбор на България има 34 двубоя и е част от състава за Световното първенство в Мексико през 1986-та.

Поклон пред паметта му!

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес