Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сираков: Отличен "6" за Мъри! Ивков, разбира се, не му се получиха нещата... (ВИДЕО)

24 септември 2024, 22:01 часа • 574 прочитания

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков постави отлична оценка на всички треньори откакто взе контролния пакет акции на клуба. Сред треньорите, на които Сираков постави най-висока оценка, е и Станимир Стоилов, с когото се разделиха със скандал.

Сираков писа 6-ица на всички назначени от него треньори в Левски

Сираков пое Левски през 2020-а, като в първата година минаха няколко временни наставници, а след това дойде и Станимир Стоилов. "Георги Тодоров, Живко Миланов, Славиша Стоянович - те работиха в най-тежките, най-тъмните времена в историята на клуба", каза Сираков в новия клубен подкаст "Гласът на Левски".

Наско призна заслугите на Мъри за селекцията, купата и силните трансфери

"На всички треньори - тези тримата и следващите след тях (Станимир Стоилов и Николай Костов - бел.ред.), поставям отлична оценка. Отлична, защото тези тримата работиха в много тежка обстановка, а за следващите след тях, където вече имаше малко светлинка в тунела, които направиха що-годе прилична селекция, спечелихме и една купа, която беше от изключителна важност за привържениците."

ОЩЕ: Сираков: За 48 часа Борисов свърши нещо изключително важно в историята на Левски (ВИДЕО)

Наско Сираков и Станимир Стоилов

"Доразвиха футболистите, които имахме, за да можем да направим много силни трансфери", каза още Сираков. И добави, че е рано да дава оценки на Станислав Генчев, който тръгна убедително начело на "сините". Сираков коментира и изпълнителните директори, преминали през клуба в неговия престой като мажоритарен собственик. И се спря на Иво Ивков, който също напусна "Герена" със скандал.

Ивков оставил по-малко положителни и повече отрицателни неща в Левски

"Иво Ивков... с неговите по-малко положителни и повече отрицателни неща. Сигурно е правил всичко възможно с огромното желание Левски да се спаси. Разбира се, не му се получиха нещата. Натрупахме доста дългове по негово време. И затова беше наложително да направя промяна", заяви Наско Сираков по повод отстраняването на Ивков от клуба.

Знак за равенство между феновете и генералния спонсор за спасението на Левски

Наско Сираков добави още, че феновете на Левски и генералният спонсор са допринесли еднакво за спасението на клуба от фалит. "Аз ги слагам 50 на 50 - генералния спонсор и феновете. Нито без едните, нито без другите щяхме да се справим, така че не ги деля. Фактите говорят сами по себе си", заяви Сираков. Цялото участие на Наско Сираков в подкаста може да гледате във видеото:

ОЩЕ: Имало едно време: Кратка "синя" приказка за Вълка Райф и Оранжевия зеленчук

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес