Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Синята приказка" приключи! Левски не устиска до края и бе съкрушен от Айнтрахт (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

31 август 2023, 23:27 часа • 5212 прочитания

Европейската приказка на Левски през този сезон приключи! "Сините" допуснаха поражение от 0:2 срещу Айнтрахт Франкфурт във втория двубой от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. Точни за "орлите" бяха Джесик Нганкам и Елиас Шкири в последния четвърт час от срещата.

Преди това попадение на Омар Мармуш в 25-ата минута бе отменено заради засада. Немският отбор пропусна още няколко чисти положения, докато момчетата на Костов не стигнаха до 100%-голова ситуация. Така 26-кратният шампион на България завърши участието си в надпреварата.

В ПЪРВИЯ МАЧ: Левски европейски продължава да мечтае! Гол шедьовър донесе хикс срещу Айнтрахт (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Равностойно начало и отменен гол на Айнтрахт

Сблъсъкът започна равностойно. Опасни нападения имаше и в двете посоки, но защитниците се намесваха решително. Повече работа се отвори за бранителите на родния тим. В 25-ата минута Кордоба се засуети в средата на терена. Домакините организираха бърза атака, която бе завършена от Омар Мармуш. Футболистите на Левски обаче изтеглиха навреме, за да оставят нападателя в положение на засада. Попадението беше отменено.

Левски Хосе Кордоба

Първа възможност за Левски

Първата възможност за отбора на Николай Костов дойде в 31-вата минута, когато Роналдо засече центриране на Цунами. Изстрелът на бразилското крило мина над целта. Малко преди почивката Гьотце се озова на изгодна позиция, ала ударът му не предизвика намесата на Пламен Андреев.

ПРЕДИ ДВУБОЯ: Страхотен жест: Айнтрахт дари пари за семействата на загиналите фенове на Левски

Положенията за "орлите" валят през втората част

На старта на второто полувреме Петирс сгреши в наказателното поле. Гьотце шутира от близка дистанция. Младият страж на "сините" обаче се намеси, а впоследствие бранител на гостите блокира нов опит на състезател от Айнтрахт. Само няколко минути по-късно Ебимбе бе изведен сам срещу Андреев, но изстрелът му излезе в аут.

Левски Айнтрахт Марио Гьотце

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Може ли Маестро да зададе тон за БГ Естрада, докато Левски пее европейски

Докато Левски бе с 10 на терена, Айнтрахт поведе

Рикардиньо напусна терена временно, за да му се окаже медицинска помощ, тъй като получи удар с лакът от Робин Кох. Именно докато Левски бе с 10 играчи на полето, "орлите" се възползваха и откриха резултата. Както в миналия мач, асистенцията бе дело на Марио Гьотце, който подаде към Джесик Нганкам за 1:0.

Точката е сложена, край на "синята приказка"

Българският тим се втурна в атака, търсейки изравнителния гол. Това отвори празни пространства в защита. Асен Митков не успя да овладее топка в средата на терена, което доведе до скорострелно нападение, завършено успешно от Елиас Шкири - 2:0. В добавеното време на срещата Андриан Краев шутира опасно извън целта.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес