Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щом не могат на тъмно, ще играят на светло: БФС с позиция за скандала на "Лаута"

20 август 2024, 17:53 часа • 1578 прочитания

Лицензионната комисия към Българския футболен съюз отправи "любопитна" препоръка към ръководството на Локомотив Пловдив. Повод за позицията на органа към родната централа е скандалът, който се разрази заради спорния гол на "смърфовете" срещу Черно море в двубой от петия кръг на Първа лига.

Играйте на светло: Гениално решение от БФС

Оказа се, че при положението за потенциална засада в 61-вата минута, калибрираните линии за засада не са били достъпни за ползване от ВАР реферите. Според доставчика на ВАР услуги в България - Hawk-Eye Innovations, куриозът се е случил заради бледи линии и слабо осветление.

ВАР-ът на Actualno

Позицията на БФС

По този повод Лицензионната комисия излезе със следното съобщение на сайта на БФС: "Поради недостатъчното осветление на тъчлинията (което възпрепятства коректната работа на видео-асистент регистратора) на сектор В, "Спортклуб" на стадион Локомотив, гр Пловдив, Лицензионната комисия към БФС препоръчва домакинските срещи на ПФК Локомотив Пловдив да се провеждат в светлата част на деня", пише в позицията.

Крушарски коментира

"Препоръката се отнася в срок до монтиране на осветителни тела на козирката на трибуна "Спортклуб", завършват от Комисията. Президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски пък заяви пред dsport, че има поръчано осветление за „Лаута“, за което отговаря Община Пловдив.

ОЩЕ: Черно море показа характер и обърна Локомотив Пловдив на "Лаута" (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес