Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шампион с Левски сменя Балъков начело на Локомотив София?

03 юни 2024, 18:57 часа
Реклама

Шампион с Левски е вариант за заместник на Красимир Балъков начело на Локомотив София. Става въпрос за бившия нападател на „сините“ Георги Чиликов. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Според информациите доскорошният треньор на Спортист Своге вече е провел разговори с представители на столичните „железничари“ и може съвсем скоро да се озове на кормилото на тима.

Бъдещето на Балъков е под въпрос

Както е известно, Красимир Балъков успя да спаси Локомотив София от изпадане от Първа лига. Въпреки това бъдещето му начело на тима е доста неясно. Причината е, че то е обвързано с генералния спонсор на тима. Контрактът на компанията обаче изтича и за момента не е ясно дали ще бъде подновен, а това поставя под въпрос оставането на легендата на българския футбол в отбора. За момента обаче няма официално становище от клуба относно бъдещето на Балъков.

Георги Чиликов

Кариерата на Чиликов

Поради тази причина шефовете на Локомотив са се насочили към Чиликов. Бившият нападател направи сериозна кариера у нас и в чужбина като носи екипите на Черноморец Бургас, Нефтохимик, Левски, Насионал Мадейра, ЦСКА, Далиен, Тобол и Локомотив Пловдив. Със „сините“ той стана шампион през 2002-ра и три пъти триумфира в турнира за Купата на България.

В треньорската си кариера Чиликов е бил помощник в Черноморец, Нефтохимик, Ботев Пловдив, Лудогорец, Иртиш, Берое, Арда и Спартак Варна. Водил е тимовете на Левски U17, Оборище Панагюрище, Арда, Черноморец Бургас и Спортист Своге.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Последният българин, наказал Англия

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес