Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Себастиан Вия се завръща в Аржентина, феминистки организации се възпротивиха

11 юни 2024, 16:55 часа
Реклама

Колумбийският нападател на Берое Себастиан Вия ще направи своето завръщане в Южна Америка. Това обяви президентът на Индепендиенте Ривадавия Даниел Вия, който разкри, че двете страни вече са постигнали споразумение. Вия бе близо до трансфер в Лудогорец, но сделката пропадна.

Себастиан Вия напуска България

"Вече постигнахме устна договорка и предполагам, че другата седмица трансферът ще бъде официално факт. Всичко между нас и Вия е договорено, както между нас и Берое. Очакваме да пристигне другата седмица в Аржентина", каза президентът на аржентинския клуб.

В Аржентина не искат да чуват за Вия

Трансферът на звездата на Берое предизвика моментална реакция от страна на феминистките организации в Аржентина заради миналото на колумбиеца. Вия се замеси в сериозен скандал, който доведе до освобождаването му като играч на Бока Хуниорс през 2023 г.

Себастиан Вия

Случаят засягаше побой над бившата му приятелка Даниела Кортес. Вия бе осъден на две години затвор през юни 2023 г. Колумбиецът има и едно дело за сексуално насилие, но жената, завела делото, се е отказала от продължаване на случая, след като се договорила финансово с подсъдимия Вия.

Веднага след обявяването на трансфера на Вия в Индепендиенте Ривадавия, от организацията "Ni Una Menos Mendoza" излязоха със съобщение към президента на клуба: „Привличането на Вия изпраща грешно послание към общността, особено към жертвите на насилие. Ние призоваваме Индепендиенте Ривадавия да преразгледа това решение и да демонстрира ангажираност към борбата срещу насилието“

Президентът Даниел Вия коментира изявлението, като ги увери в решението си: „Говорим за човек с твърдо убеждение. Всеки може да направи грешка и има право на втори шанс.“

ОЩЕ: Берое се огледа в полузащитник на ЦСКА

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес